Російські зенітно-ракетні системи С-400, які призначалися для Китаю, знищили по дорозі в КНР. Про це заявив глава "Ростеха" Сергій Чемезов на прес-конференції по військовій виставці IDEX.

"Повинні були вже все поставити. На жаль, сталася аварія. Судно, яке везло ці ракети, потрапило в шторм. І були змушені всі ці ракети знищити", — розповів глава "Ростеха" Сергій Чемезов.

Росія заявила, що здійснює виготовлення нових ракет в заміну знищеним. У січні Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) провела другий (заключний) тест купленої у Росії системи С-400.

Про те, що судно, яке доставляло комплектуючі для ракет з Росії в Китай потрапило в шторм стало відомо в січні 2018 року.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

КНР стала першим іноземним покупцем С-400 "Тріумф". Всього Китай повинен отримати два полкових комплекту С-400, перший з яких передали в травні 2018 року.

Сума контракту на постачання не менше шести систем С-400 становить понад $3 млрд.

Після шторму капітан судна вирішив повернутися в Росію, а системи довелося знищити. По закінченні цих робіт неушкоджене майно буде тим же судном направлено инозаказчику.

"Недопоставленное майно буде направлено инозаказчику пізніше", заявили у Путіна.

Нагадаємо, Путін озброїть Україну ракетами. Україна отримала важливий козир.

Як повідомляв Знай. ua, "Ольха" і "Нептун" вразили світ: Україна показала, що дасть Путіну по зубах. Українське крилатий зброю представили на міжнародній виставці.

Знай. ua писав, що Путін залишився без крил. Популярна авіакомпанія відмовилася від російських літаків.