Американське космічне агентство NASA оголосило про успішне стикування легендарного корабля компанії Space X Crew Dragon з манекеном на борту з Міжнародною космічною станцією - МКС. Трансляцію стикування всі бажаючі могли бачити на офіційному сайті агентства.
Екіпаж МКС відкрив шлюз і зміг дістатися до входу в космічний корабель зсередини станції.

Перший в історії приватний пілотований космічний корабель компанії Space X Crew Dragon стартував 2 березня з мису Канаверал у Флориді з допомогою багаторазової ракети Falcon 9.


Екіпажу на борту корабля немає, там знаходиться 180 кг вантажу і манекен Ріплі, на якому встановлено тестове пристрій для збору даних про самопочуття членів екіпажу.

Планується, що Crew Dragon пробуде на МКС до 8 березня, після чого заплановано приводнення корабля в Атлантичному океані. Передбачається, що наступний запуск "Дракона" буде вже пілотованим - замість манекена, полетить справжній екіпаж.

Нагадаємо, раніше ми писали, що NASA і Space X шокували світ неймовірним заявою: "це увійде в історію.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції
Показати ще

Космічний корабель SpaceX Crew Dragon, призначений для польотів астронавтів на Міжнародну космічну станцію з території США, підготовлений до свого першого польоту на ракеті Falcon 9.

Наголошується, що запуск космічного корабля запланований на 2 березня.

Разом з тим варто зазначити, що комісія США з цінних паперів і бірж (SEC) знову звернулася в суд із-за претензій до засновника Tesla Ілону Маску. SEC звинувачує Маска в порушенні досягнутих раніше домовленостей. Судячи з усього, хвастощі Маска знову призвело до несподіваних наслідків. Звичайно ж, користувачі мережі пам'ятають усі, і нагадали Маску його слова.

У свою чергу, Маск запевнив, що оприлюднена ним інформація вже була відома. "SEC забула прочитати реліз Teslа, де ясно сказано − від 350 до 500 тисяч. Який конфуз", − написав Маск у своєму мікроблозі. Варто відзначити, що експерти не в захваті від якість виробництва авто Tesla. Користувачі масово скаржаться на зависання головного комп'ютера в авто, а також на погану фарбування.

Втім, про деталі судового процесу поки немає ніякої інформації.

Нагадаємо, з'явився жорстокий сценарій Апокаліпсису.

Як повідомляв "Знай.uа" астрономи випадково виявили дев'ятого "гіганта".

Також "Знай.uа" писав, що NASA і SpaceX відправлять у космос "літаючого дракона".