Військово-промислова компанія Raytheon розробить для Пентагону надпотужну гиперзвукове зброю. Контракт вже укладений, зброї буде розроблено на суму 63,3 мільйона доларів. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Raytheon.

Зазначається, що угода підписана з управлінням перспективних дослідницьких програм Пентагону (DARPA). Мова йде про подальше дослідження і розробку гіперзвукового тактичного крилатого блоку - Tactical Boost Glide (TBG).

Цей блок буде встановлений на ракетний прискорювач. Відомо, що швидкість буде перевищувати в п'ять разів показник Маха. Коли блок відокремитися від ракети, то зможе маневрувати в польоті до мети без можливості прискорення.

За даними DARPA, програма TBG передбачає як наземні, так і льотні випробування. Мета проекту - розробка ефективного, керованого та доступного апарату.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Гіперзвукова зброя дозволить збройним силам США діяти на більш далеких дистанціях при більш оперативному реагуванні та з підвищеною ефективністю в порівнянні з існуючими системами озброєння", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше ми писали, що НАТО подарує Україні нову зброю: Путіну вистачить одного удару.

Крім того, ми писали про "танке-туалете": Путін в черговий раз вразив усіх військової "міццю".

Нагадаємо, Гриценко сказав, коли українцям варто очікувати повномасштабного наступу Росії.

Раніше Знай.uа повідомляв, користувачі мережі активно обговорюють нововведення керівника "ЛНР" Пасічника.

Знай.uа писав, конгресмени підозрюють, що Дональд Трамп намагається приховати деталі переговорів з Путіним.