Головнокомандувач військами США в Європі та об'єднаними збройними силами НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті заявив, що хотів би підсилити захисні можливості України проти російської агресії на Сході країни, і на Чорному морі. Про це пише AFP.

У вівторок, 5 березня, така заява прозвучала в Конгресі США. Як відомо, в США вже продали Україні протитанкові ракети Javelin в минулому році, а цього року влада збирається зміцнити українську армію "іншими системами, снайперськими системами, боєприпасами".

Головнокомандувач військами США в Європі Скарпаротті вважає, що у Вашингтоні можуть допомогти вдосконалити морську оборону України в Чорному морі.

Як зазначив Скарпаротті, навіть через п'ять років після анексії Криму, Росія продовжує "озброювати, тренувати" і навіть відкрито брати участь у боях разом з антиурядовими силами у східній Україні". Ці дії, за словами головнокомандувача, безпосередньо порушують мінські угоди.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

ЗСУ
ЗСУ

Раніше повідомлялося, що за минулу добу, 4 березня, оккупанти "ЛНР/ДНР" 9 разів порушили режим припинення вогню на окупованій території Донбасу. Жителі населених пунктів досі оговтуються від страшних обстрілів. Незаконні збройні формування бойовиків на Донбасі вели вогонь по мирним жителям. Постраждали люди з Зайцево і Новолуганського, за це четверо терористів поплатилися життям.

Російські окупаційні війська не залишають нахабних спроб остаточно розхитати ситуацію на сході України смертельними провокаціями. Згідно з даними розвідки зазначається, що четверо окупантів змогли знищити вогнем, а один поранений.

Згідно до уточнених даних, російсько-окупаційні війська втілили свій підступний план і зробили мінометний обстріл населених пунктів Зайцево і Новолуганське.

Нагадаємо, Гриценко сказав, коли українцям варто очікувати повномасштабного наступу Росії.

Раніше Знай.uа повідомляв, користувачі мережі активно обговорюють нововведення керівника "ЛНР" Пасічника.

Також Знай.uа писав, конгресмени підозрюють, що Дональд Трамп намагається приховати деталі переговорів з Путіним.