Бразильське агентство у справах корінних народів спорядило етнографічну експедицію, сподіваючись зв'язатися з невеликою ізольованою групою в басейні Амазонки і возз'єднати її членів з деякими з їх родичів.

За словами етнограф, це необхідно для запобігання кровопролиття в районі, розташованому поблизу кордону з Перу, пише Daily Mail.

В експедиції беруть участь близько двадцяти осіб. Її учасники вирушать в область біля річки Коарі, щоб відшукати щонайменше 22 людіни з широко поширеної корінної громади Корубо, що проживає в долині Джаварі. Бразильська армія, федеральна поліція і міністерство охорони здоров'я підтримують цю ініціативу.

Етнографи шукає групу людей з племені Коробо

Ініціатива стала першою великою операцією Агентства в період правління президента Джайра Больсонаро, колишнього ультраправого капітана армії, який зобов'язався припинити демаркацію земель корінних народів і дозволити шахтарям працювати на своїх землях.

Популярні новини зараз
Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Координатор FUNAI по ізольованим корінним народам Бруно Перейра, який очолює експедицію, заявив, що мета полягає в ослабленні напруженості між ізольованою групою Корубо і групою корінних матісов, які живуть приблизно в 20 кілометрах один від одного.

Неконтактні народи Корубо

Вперше плем'я матісов зустрілися з народом Корубо в 2013 році, спочатку в дружній обстановці, але в наступному році сталося смертоносне зіткнення між двома угрупованнями. Після цього інциденту деякі представники громади Корубо мігрували з цього району і повідомили, що ті, хто залишився, помилково вважають, що їхні родичі були вбиті матісами.

Перейра сказав, що матіси неодноразово зверталися до уряду Бразилії з проханням про втручання, тому що вони вважають, що ізольований Корубо скоро захоче помститися.

Планується, що група FUNAI відправиться в Коарі і знайде місце для створення табору. Потім члени групи будуть чекати, поки Корубо, який брав участь в експедиції, спробує переконати ізольовану групу триматися подалі від території Матіса.

Етнографи FUNAI в селі племені Корубо в 2015 році

Аналітики FUNAI стверджують, що немає ніяких гарантій, що ізольована група повірить, що Корубо в експедиції насправді їх родичі, що посилює небезпеку.

Найгірший сценарій розвитку подій: війна народів, в той час як головна надія полягає в тому, що група прийме візит їхніх родичів і вирішить припинити наближення до району Матіса.

Дивіться також: Неконтактні племена Бразилії

Нагадаємо, в гірської районі Індонезії живе народність тораджа, яка муміфікує тіла померлих і піклується про них ніби вони живі.

Як повідомляв портал "Знай.uа" незвичайне святкування Нового року або "Свята весни" пройшло на південно-заході Китаю в минулий четвер.

Також "Знай.uа" писав, дівчата по всій земній кулі виставляють свої профілі фотографії топлес, прикриваючи груди фруктом.