У Японському морі паром зіштовхнувся з великим об'єктом. Постраждали понад 80 людей, які були на борту.

Про це повідомляє прес-служба берегової охорони Японії.

Інцидент стався у суботу, 9 березня. Відомо, що паром вийшов з порту в місті Ніїгата і попрямував до острова Садо зі швидкістю 80 км/год. Припускають, що судно зіткнулося з китом (хоча є інші версії), в результаті чого утворилася тріщина розміром 15 см. Окрім того, одне з підводних крил сильно зігнуто.

Пором залишився на плаву та прибув в порт призначення з годинним запізненням. Всього на судні перебував 121 пасажир. 87 сім людей постраждали, з них п'ятеро отримали важкі травми.

Заступник директора акваріума міста Дзьоецу в провінції Ніїгата Сінетіро Ікегуті повідомив, що, судячи з характеру пошкодження порома, сталося зіткнення з великим китом. У березні горбачі і малі полосатики мігрують в Японському морі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Варто зазначити, що південноафриканський дайвер Райнер Шимф ледь не повторив долю біблійного Іони. Чоловік буквально потрапив у пащу величезного кита під час документальних зйомок про великий Хід сардин (масштабної міграції ріб сімейства оселедцевих) недалеко від Кейптауна.

Шимф і його команда, розділена на дві групи, документували унікальне природне явище, в ході якого пінгвіни, тюлені, дельфіни, кити й акули збираються разом на "урочисту вечері" з сардин.

Команда перебувала в 25 морських миль від берега, коли море почало перемішуватися, і містер Шимф раптово усвідомив, що знаходиться у пащі морського гіганта.

Нагадаємо, що вчені намагаються розібратися, як мертва туша десятиметрового горбатого кита потрапила у джунглі Амазонки.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, що в США в штаті Флорида вчені-екологи вперше за два роки побачили біля узбережжя самку північного гладкого кита з дитинчам.

Також портал "Знай.uа" писав, Японії загрожують цунамі і землетрус. У останнім часом почастішали зустрічі рибалок з сельдяным королем — гігантським створенням, якого вважають передвісником нещасть.