Союз підприємців і роботодавців запропонував Міністерству закордонних справ Польщі скасувати необхідність знання польської мови на момент клопотання про карту поляка. Таким чином Союз хоче спростити повернення на батьківщину, приміром, бразильців польського походження.

У польському Мзс повідомляють, що швидше за все підуть на компроміс.

"Ми усвідомлюємо, що в Бразилії понад 90% поляків уже не володіє розмовною польською, а майже 100% - письмовою. Я думаю, необхідно пропонувати, щоб особи, які в майбутньому будуть клопотати про карту поляка, та не знають польської, обов'язково пройшли, принаймні, кількамісячні курси польської мови на основному рівні, які в Бразилії є", - говорить Марек Маковський з Департаменту співробітництва з Польщею і поляками за кордоном.

Маковський наголошує, що курси обов'язково повинні бути сертифікованими.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що стало відомо, що Україна спільно з Польщею запустили проект "Партнерство та працевлаштування", щоб викорінити шахрайство при працевлаштуванні українських громадян в Європі. У його реалізації брали участь польсько-українська господарська палата та Всеукраїнська палата з міжнародного працевлаштування.

Так, згідно з нововведенням, зарплати українським трудовим мігрантам зобов'язане виплачувати безпосередньо підприємство-роботодавець, а не фізичні особи. Це зменшить ризики шахрайства та обману заробітчан.

Нагадаємо, набула чинності угода між урядами України і Грузії про взаємне скасування візових вимог. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України, уточнивши деякі нюанси.

Раніше Знай.иа повідомляв, Comedy Woman випустили кумедний відеоролик, в якому показано, як дівчина із Закарпаття їздила на заробітки.

Також Знай.иа писав, відтепер громадянам України для безвізового в'їзду в країни ЄС необхідно отримати спецдозвіл. Про це стало відомо із заяви Ради Євросоюзу, яка була оприлюднена днями на офіційному сайті.