У суботу, 9 березня, в Японії стався жахливий інцидент, який став нагадуванням про те, що океани все ще сповнені всіляких і поки невловимих таємничих живих істот.

Більшість експертів упевнені, незважаючи на всі останні дослідження, океан таїть чимало загадок. І непізнані гігантські морські мешканці цілком можуть жити в найглибших западинах, де легко сховатися.

Так у Японському морі пором, що перевозив людей неподалік від острова Садо, зіткнувся з якоюсь дуже великою морською істотою. Судно прямувало від порту Ніїгата на швидкості 80 км на годину.

Зіткнення сталося близько 12 годин дня і чомусь ніхто з пасажирів і членів команди порома не побачив, з чим саме зіткнулося судно.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Через зіткнення стався такий різкий поштовх, що пасажири полетіли зі своїх місць і багато хто отримав серйозні травми і переломи.

Відомо, що від цього зіткнення постраждало 80 осіб, у тому числі 13 отримали серйозні поранення. Сам пором отримав тріщину довжиною 15 см, а також пошкодились підводні крила.

Багато зарубіжних ЗМІ писали про передбачуване зіткнення з китом, але насправді немає ніяких доказів того, що це був кит.

Як зазначено у доповіді берегової охорони, це міг бути, як кит, так щось інше. Версію з китом довелося обрізати, оскільки він навряд чи міг відплисти далеко і його б незабаром виявили. Але в даному районі ніхто не бачив ніяких китів.

Після зіткнення влада намагалася розшукати передбачуваного кита, але нікого не знайшли. Також у воді не були виявлені сліди крові або шматки плоті від ймовірних пошкоджень, які могла отримати морська істота від зіткнення.

Ходять чутки, що пором міг зіткнутися з підводним човном або навіть з величезним кальмаром, який швидше за все відразу ж пішов на глибину і потім його не виявили.

Нагадаємо, південноафриканський дайвер Райнер Шимф ледь не повторив долю біблійного Іони. Чоловік буквально потрапив у пащу величезного кита під час документальних зйомок про великий Гон сардин.

Як повідомляв портал "Знай.uа", мертву тушу десятиметрового горбатого кита знайшли в джунглях Амазонки. Бразильські вчені досі б'ються над загадкою, як ссавець вагою 10 тонн виявилося частіше на відстані близько 15 метрів від найближчої води.

Також "Знай.uа" писав, на каліфорнійському узбережжі виявили рідкісний різновид гігантської місяця-риби. Морські біологи спантеличені, так як представники загону иглобрюхообразних мешкають в південній півкулі.