Прем'єр-міністр Нової Зеландії отримала маніфест нападника за 9 хвилин до теракта в мечеті. Про це повідомляє The Guardian.

Відомо, що страшний маніфест розіслали за 9 хвилин до початку кривавої бійні в двох мечетях новозеландського Крайстчерча. У ньому не було відомостей про місце або деталі стрілянини. Лист було надіслано на 30 парламентських адрес, в тому числі і прем'єру Джасинде Ардерна.

"Я була однією із понад 30 одержувачів листа з маніфестом за 9 хвилин до теракту", - зазначила Ардерна, проте підкреслила, що ніяких обставин і подробиць теракту нападник не повідомив.

Прем'єр-міністр висловила глибоку стурбованість тим, що взагалі існує такий ідеологічний маніфест з радикальними поглядами.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

У маніфесті, оприлюдненому перед нападом, терорист написав: "Ви не знайдете спокою ні в Ісландії, ні в Польщі, ні в Новій Зеландії, ні в Аргентині, ні в Україні".

У Новій Зеландії невідомі влаштували стрілянину в двох мечетях міста Крайстчерч. В результаті теракту в Новій Зеландії 15 березня загинули щонайменше 49 людей, ще 48 отримали поранення. Які напали були 3 чоловіків і жінка.

Новини про теракт в Новій Зеландії: після денної молитви в мечеті Аль-Нур і Лінвуд Масджид зайшли озброєні люди і почали стріляти. У цей момент в мечетях знаходилися 200 і 300 осіб. Стрілянина тривала близько 20 хвилин, кажуть свідки.

"Я просто чекав і молився: "Боже, нехай у цього чоловіка закінчаться кулі", – розповів свідок події.

Нагадаємо, кривавий теракт в Новій Зеландії: все, що відомо про нападающих, загиблих і причини трагедії. Після денної молитви в мечеті Аль-Нур і Лінвуд Масджид зайшли озброєні люди і почали стріляти.

Як повідомляв Знай. ua, опубліковано моторошний маніфест новозеландського терориста. Терорист боявся "геноциду білих", а також оголосив себе еко-фашистом.

Знай. ua писав, що кривава бійня в мечеті Нової Зеландії: кілер виявився фанатом Путіна. Вбивця вів пряму трансляцію розправи в мечеті.