Ще 3 березня штатами Алабама і Джорджія пройшов руйнівний торнадо. Який зніс буквально все на своєму шляху. Американці досі намагаються оговтатися після події.

Цікавою історією поділилася одна з родин штату Джорджія. 4 березня Метт Гіллеспі приїхав відвідати своїх батьків у містечко Еллерсі (Джорджія).

Будинок батьків Гіллеспі уцілів, торнадо зачепив його лише краєм, але постраждали надвірні споруди.

Він запустив дрон, щоб зняти наслідки руйнування урагану в Еллерсі і сусідніх містечкак Уеверлі Хол.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Але коли Метт переглядав запис, в одному місці він побачив абсолютно неймовірну картину.

Безпілотник зняв маленький будинок, який якимось неймовірним дивом уцілів після руйнівного торнадо. Всі дерева навколо будинку були вирвані з коренем. Однак, сам будинок виявився зовсім не зачеплений. Як-ніби його захищав невидимий купол.

Везучий вцілілий будинок

З дрона було дуже добре видно шлях, який пройшов торнадо.

Коли на його шляху виявлялися дерева, він виривав їх з коренем, а якщо це був будинок, то з будинку зривало дах і частково руйнувалися стіни.

Постраждалі від торнадо будинки

Посеред повалених і вирваних дерев стояв маленький білий дім і він був взагалі не зачеплений торнадо. Немов торнадо, дійшовши до цього будинку, навмисно обійшов його.

Будинок знаходився посередині лісу

Таке збереження виглядає реальною аномалією. Цікаво, у чому його секрет.

Пізніше Метт з'ясував, що і мешканці цього будинку теж не постраждали.

"Я не знаю, скільки всього будинків постраждало в загальній складності, але на шляху торнадо в цій місцевості зустрілося 8 будинків і всі вони були зруйновані, крім одного. Мої батьки вижили після урагану і батько сказав, що так страшно йому ще ніколи не було, адже він служив в армії", - розповів Гіллеспі в інтерв'ю.

Торнадо в Алабамі вбило 23 людини, у тому числі десять з однієї сім'ї.

Нагадаємо, на східну частину штату Алабама обрушилися два потужних торнадо, які забрали життя 23 осіб, у тому числі двох дітей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Америці місто Ветампка в Алабамі опинилося на шляху потужного торнадо. Місцеві жителі викладають кадри страшних наслідків, стихія не пощадила нічого.

Також "Знай.uа" писав, на півночі Японії в префектурі Хоккайдо стався землетрус магнітудою 5,4, що позначають червоним кольором.