В Нідерландах стався небувалий скандал: лікар, який проводив процедури екстракорпорального запліднення в клініці міста Роттердам, виявився "батьком" 49 дітей.

Наголошується, що чоловік дізнався про це завдяки ДНК-тесту.

діти
діти

Передає BBC

"Лікар Ян Карбаат, який помер у 2017 році, є батьком 49 дітей, народжених після того, як жінки відвідали клініку в Роттердамі, де він використав свою сперму замість сперми від обраного донора", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Скандал поширився після того, як у лютому суд Нідерландів постановив, що результати аналізів ДНК-тесту лікаря повинні бути доступні для батьків і дітей для проведення порівнянь.

ДНК

До власної смерті у віці 89 років Карбаат говорив, що є батьком 60 дітей в дискредитованій клініці. Медичний заклад закрили ще у 2009 року через порушення.

Сам лікар говорив про себе, як про піонера в області запліднення.

Варто нагадати, що Вчені з Кембриджу та штату Массачусетс вивчали когнітивний розвиток більш ніж 1,2 млн школярів у Флориді віком 6-15 років.

Вони зуміли з'ясувати, що ті діти, які народилися у вересні, частіше всього навчалися на високі оцінки.

Народжені у вересні також мали більше шансів отримати вищу освіту.

До того ж, зробивши аналіз в'язниць у Флориді, вчені прийшли до висновку, що саме народжені у вересні менше всього схильні бути засудженими за злочини, зробленими в підлітковому віці

Ще ми писали, що Для того, щоб подолати безпліддя ученые Греції та Іспанії використовували генетичний матеріал трьох осіб. В результаті чого, жінка народила здорового малюка.

Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Хлопчик народився у вівторок, 9 квітня, з вагою 2,9 кілограма. Породілля та її новонароджена почувають себе добре. Експериментальний метод штучного запліднення використовує яйцеклітину від матері, сперму від батька та іншу яйцеклітину від жінки-донора.

Нагадаємо, Вчені довели користь орального сексу

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Жінка народила власну внучку від сина-гея

Також "Знай.ua" писав про те, що Вчені представили протизаплідні таблетки для чоловіків