Президент Франції в супроводі своєї дружини Бріджит і оточенні співробітників екстрених служб увійшов в Собор Паризької Богоматері вночі 16 квітня. В цей час пожежники ще продовжували боротьбу з вогнем.

Він пройшов від входу кілька десятків метрів і оглянув внутрішню частину приміщення. Повідомляється, що в цей час сипалися іскри, а під дахом догорало полум'я.

"Нам вдалося уникнути найгіршого сценарію. Весь наш народ, вся Франція вдячна своїм пожежникам", - заявив глава держави.

Візит пройшов без неочікуваних інцидентів і Макрон благополучно покинув палаючий Нотр-Дам-де-Парі і з дружиною відбув у свою резиденцію.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Так, політичний аналітик Андрій Головачов вважає, що трагедія не сталася просто так і на все є пояснення. І справа тут у тому, що руйнується унікальна західна цивілізація.

"Весь світ спостерігав за безпорадністю французьких пожежників, коли горіла національна святиня Франції - Собор Паризької Богоматері, коли валився купол і дах. Але це горіла вся Франція, точніше, вся європейська цивілізація, яка хилитися до свого завершення", - зазначає він.

Пожежа не торкнувся основну частину реліквій, їх перенесли в Ризниці Собору перед реставрацією. Фасад і дві головні вежі собору залишилися цілими, все інше згоріло.

Нагадаємо, рятувальники назвали причину пожежі в соборі Паризької Богоматері.

Як повідомляв Знай. ua, президент США Дональд Трамп відреагував на пожежу в Соборі Паризької Богоматері.

Знай. ua писав, що Собор Паризької Богоматері назавжди втрачений для світу.