Активісти кліматичної групи Extinction Rebellion влаштували протести в декількох залах знаменитого лондонського Музею природознавства. Про це повідомляє BBC.

Відомо, що близько 100 осіб лягли на підлогу під скелет синього кита в одному із залів. Акція проходить у форматі "мертвого протесту". Тобто її учасники нерухомо лежали на землі, тим самим зображуючи мертві тіла.

"Так почалася друга тиждень проходять по всьому місту акцій протесту, пов'язаних з глобальним потеплінням", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Активісти таким чином хочуть привернути увагу громадськості до проблеми "шостого масового вимирання". Даний термін означає сучасне зникнення деяких видів тварин з натяком на п'ять основних відомих глобальних катастроф.

Головні экопротесты знаходяться в районі Марбл Арч. Демонстранти сходяться туди з інших центральних перехресть і площ Лондона Оксфорд-стріт, мосту Ватерлоо і Парламент-Сквер, звідки їх витіснили служби правопорядку.

Экоактивисты вимагають скоротити викиди вуглецю до нуля, оголосити надзвичайний стан у зв'язку з екологічною ситуацією і організувати збори громадян для вироблення надзвичайного плану дій для боротьби зі змінами клімату та вирішення екологічної ситуації в цілому.

Раніше, 16 квітня активісти блокували центр Лондона. У зв'язку з цим поліція заарештувала майже 100 протестувальників.

У той же час, за словами мера Лондона Садка Хана, протести завдали серйозної шкоди бізнесу і доставили масу проблем міської поліції.

"Я надзвичайно стурбований тим, що продовжуються протести можуть негативно позначитися на нашій здатності боротися із злочинністю", - заявив мер.

Нагадаємо, мовний закон можуть ухвалити вже цього тижня.

Як повідомляв Знай. ua, під Києвом захопили аграрний кооператив.

Знай. ua писав, що бойові кораблі НАТО прорвалися до Чорного моря.