У зоопарку Маямі справжнє свято, адже вперше завдяки штучному заплідненню на світ з’явилося носороженя індійського носорога.

Про це повідомляє CNN.

Наразі вже відомо, що новонароджений малюк став первістком для 7-річної індійської самки носорога Акуті.

Проте хто саме народився - хлопчик чи дівчинка - працівники зоопарку досі не можуть зрозуміти, адже не хочуть тривожити ні породіллю, ні малюка. Ветеринари кажуть, обоє виглядають добре і нагальної допомоги не потребують.

Науковці вже розповіли, що основним на данному етапі життя є налагодження міцного зв'язку між новоутвореною сім'єю, адже у мам, які народжують вперше, з цим бувають проблеми.

"Ми дізнаємося про маленького носорога більше, щойно зможемо його на кілька хвилин забрати від матері. Надзвичайно важливо, щоб між ними налагодився міцний зв’язок. У мам, які народжують вперше, з цим бувають проблеми. Їй треба звикнути до малюка", – кажуть представники зоопарку.

Варто відзначити, що самки виношують маліків близько 15-16 місяців і народжують по олному дитинчати кожні два-три роки. Відомо, що батько носороженяти 18-річний Суру, як і мати, народився у зоопарку Сан-Дієго. Акуті штучно запліднили у січні 2018-го після індукції овуляції.

Також вчені розповіли, що за данними Міжнародного фонду носорогів у світі лишилося близько 3500 індійських носорогів. Цілий вид опинився під загрозою зникнення через цінність свого рогу на чорному ринку. Щойно ветеринари оглянуть маму та малюка, їх покажуть відвідувачам зоопарку.

Нагадаємо, у Національному парку Крюгера в Південно-Африканській Республіці слон на смерть затоптав браконьєра, про що стало відомо з повідомлення місцевої поліції на офіційній сторінці в Twitter.

Як повідомляв "Знай.ua", журналісти опублікували інформацію про те, що в Непалі, Камеруні, Центральноафриканській Республіці та Індії засобами Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) фінансуються спеціально створені військові формування, бійці яких карають за підозрою в браконьєрстві.

Також "Знай.ua" писав, що 20 грудня 2013 року Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією постановила проголосити 3 березня Всесвітнім днем дикої природи (World Wildlife Day), з метою підвищити рівень обізнаності широкої громадськості в питаннях дикої фауни і флори.

Зеленський повинен спертися на народ України у війні з олігархічними кланами - Сакварелідзе