9 травня в День перемоги іноземних гостей прийняв запрошення відвідати військовий Парад на Червоній площі у Москві тільки екс-президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв.

Повідомляється, що він піднявся на трибуну разом з президентом Росії Володимиром Путіним і прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим.

Примітно, що більше ніхто з глав країн, яких торкнулася Друга світова війна, не захотів відзначати цей день з Путіним, який розв'язав військовий конфлікт на українському Донбасі.

У свою чергу президент Білорусі Олександр Лукашенко дав офіційне пояснення, чому не зміг відвідати Червону площу. Про це передає "Газета.ру".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"По-перше, мене ніхто не запрошував сьогодні до Москви, по-друге, навіть якби запросили, то нам було б складно розвести ці заходи (свята в Мінську і Москві, - ред)", — заявив Лукашенко.

До речі, президент держави-окупанта Володимир Путін привітав ветеранів з Днем перемоги 9 травня, проте не обійшлося без ганебного інциденту.

У мережі з'явилося відео, на якому видно, як перед главою Кремля вишикувалися десятки ветеранів, проте мало хто з них вселяє довіру через невідповідність віку, адже "путінські дідусі" виглядають набагато молодше.

"Я в захваті від вашої операції в Криму", - не втримався один з "ветеранів", ще раз підтвердивши злочин Путіна проти України на очах у всього світу.

Нагадаємо, що нещодавно президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощену процедуру видачі російських паспортів деяким групам громадян України.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Росії осоромилися через скандальну торгівлю реквізитом для акції "Безсмертний полк", приуроченої до Дня Перемоги. Підприємливі представники мережевого маркетингу взялися продавати портрети солдатів часів Другої світової війни.

Також портал Знай.uа писав, що вранці 9 травня сотні людей зібралися на майдані Перемоги у Житомирі, щоб вшанувати пам'ять жертв воєн. Деякі йшли з портретами своїх земляків, які загинули у війні з окупантами на Донбасі.