У Баку на 86-м році життя помер композитор, народний артист СРСР Аріф Меліков. Про цьому ТАСС повідомили в прес-службі Міністерства культури Азербайджану.

"Сьогодні помер Аріф Меліков… Він буде похований в першій Алеї почесного поховання", - заявив представник міністерства.

Уточнюється, що церемонія прощання відбулася у четвер, 9 травня, в Бакинській музичній академії.
Меліков є автором багатьох симфонічних і камерних творів, балетів, музики до кінофільмів.
найвідомішим твором композитора вважається балет "Легенда про любові". У 1986 році композитор отримав звання Народного артиста СРСР.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, середу, 8 травня не стало відомого радянського і російського композитора Євгенія Крилатова, музика якого звучала в багатьох мультфільмах.

Про смерть знаменитості повідомив ведучий Андрій Малахов.

"Сьогодні не стало композитора Євгена Крилатова. Автора хітів Крылатые качели і Прекрасное далеко ", - написав телеведучий на своїй сторінці в Twitter.

Композитору було 85 років.

За роки творчої діяльності Крилатов створив велику кількість симфонічної, камерної, естрадної музики, музики для драматичного театру, радіо, кінематографу і телебачення.

Він писав музику для багатьох фільмів, зокрема, найбільше глядачам запам'яталися композиції "Крилаті гойдалки", музика для мультфільмів "Канікули в Простоквашино", "Умка", "Дід мороз і літо" і багато інших.

Нагадаємо, 7 травня російський шоу-біз сколихнула новина про смерть відомого співака Бориса Моїсеєва. Деякі російські ЗМІ написали про загибель музиканта за коментар співачки Сари Окс під публікацією Альони Апіної про трагедію в Шереметьєво, яка забрала життя 41 людини.

Нагадаємо, при загостренні на Донбасі загинули українські герої, непоправну втрату оплакує вся країна.

Як повідомляв Знай. ua, помер легендарний актор з фільму "Бетмен".

Знай. ua писав, що колишнього воїна АТО засудили до довічного ув'язнення.