Щороку в нашій країні кількість мільйонерів лише зростає, у той час, як у світі ця тенденція протилежна.

Про це пише "Сьогодні".

Так, в світі за підсумками 2018 року налічувалося 18 млн осіб зі статками понад мільйон доларів. Це на 0,3%, ніж роком раніше, йдеться в "Доповіді про світовий добробут-2019", який підготувала консалтингова компанія Capgemini.

Таким чином, кількість мільйонерів скоротилася вперше з часів кризи 2008-2009 року, тобто за 10 років.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У документі наголошується, що причиною став спад на фондових ринках і уповільнення темпів зростання регіональних економік в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, а також криза в КНР.

За підрахунками експертів, сукупні статки мільйонерів становлять близько 68,1 трлн доларів.

Раніше також повідомлялося, що в 2018 році головні багатії світу стали біднішими. Капітал скоротився навіть у найзаможнішої людини планети. Найсерйозніші втрати багатії з Bloomberg Billionaires Index зазнали в кінці року, адже фондові ринки тоді переживали найгірший грудень за 38 років.

До слова, прибутки в сумі понад один мільйон гривень, отримані в 2018 році, за підсумками січня-березня 2019 року задекларували 2067 громадян.

Нагадаємо, олігарх Ігор Коломойський розповів журналістам, що у нього збереглися хороші особисті стосунки з президентом України Володимиром Зеленським.

Як повідомляв портал Знай.ua, російський олігарх Роман Абрамович показав свого сина-красеня.

Також Знай.ua писав про те, що українці "освистали" сина Порошенка, який рветься до влади за порадами тата-магната.