У Росії взяли під варту громадянина Киргизстану Даврона Мухамедова, якого підозрюють у вбивстві проукраїнської активістки Олени Григор'євої у Санкт-Петербурзі.

Відповідне рішення було прийнято у п'ятницю, 26 липня, Московськім районним судом Петербурга.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Нагадаємо, що 41-річна Григор'єва була відомою активісткою, яка виступає проти мілітаризації, ущемлення прав ЛГБТ-спільноти та путінського режиму. Вона займала активну проукраїнську позицію і виходила на акції протесту з вимогою звільнити політв'язня Романа Сущенко.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Тіло активістки знайшли в неділю, 21 липня. Незадовго до цього Григор'єва вчинила камінг-аут як бісексуалка і входила в список потенційних жертв проекту "Пила проти ЛГБТ". Вона отримувала погрози у соцмережах.

Російські слідчі стверджують, що активістку вбив її знайомий, 38-річний раніше судимий громадянин Киргизстану. Нібито в ніч на 21 липня чоловік завдав Григор'євій вісім ножових поранень через побутовий конфлікт.

Нагадаємо, відому активістку жорстоко вбили.

Як повідомляв портал Знай.uа, під Києвом вбили журналіста, орудували в три ножа.

Також портал Знай.ua писав, сотні розлючених українців штурмують Верховну Раду, висунули вимоги Зеленському.