Двомісний літак з електромотором моделі Alpha Electro здійснив аварійну посадку на озеро біля міста Arendal в південній частині Норвегії.

Цю інформацію повідомляє Reuters.

Літак виготовила компанія Pipistrel, яка належить оператору аеропортів Avinor. Відомо, що в момент аварії за штурвалом перебував голова Avinor Дак Фальк-Петерсен, а в пасажирському кріслі - норвезька чиновниця.

Pipistrel Alpha House

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У коментарі місцевим ЗМІ Фальк-Петерсен висловив думку, що даний інцидент "погано вплине" на роботу компанії. При цьому він не уточнив, через які проблеми довелося аварійно посадити літак. Політ було здійснено в рамках проекту компанії Avinor по електризації авіації Норвегії до 2040 року.

Двомісний Pipistrel Alpha Electro – це перший в світі ультралегкий літак серійного виробництва (його вага всього 472,5 кг) з електродвигунами. Конструктори раніше заявляли, що зарядка Alpha Electro в аеропорту займає одну годину, в них менше рухомих елементів, тому на відміну від паливних двигунів вони рідше виходять з ладу.

Нагадаємо, довгоочікуваний закон Зеленського, другий Чорнобиль в Росії і правда про затримання Гримчака.

Як повідомляв раніше Знай.uа, Приходько придумала, як зупинити війну на Донбасі.

Також Знай.uа писав про те, що дружина затриманого Гримчака поскаржилася на бідність.