В Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати) працівники місцевого аеропорту ненароком виявили найстарішого жителя планети. Про це повідомляє Daily Mail.

Так, співробітники аеропорту в ОАЕ, під час перевірки документів виявили, що індійському монаху, якого звуть Самі Шивананда 123 роки. Також в його паспорті була вказана дата народження, а саме 8 серпня 1896 року. Ймовірно, він є найстарішим жителем на планеті, однак подавати заявку в Книгу рекордів Гіннеса він не захотів.

До того ж, на свої 123 роки чоловік не виглядає. Говорячи про секрети свого довголіття, монах називає саме йогу, дисципліну, а також целібат. Коли йому було 5 років, він втратив своїх батьків і його віддали на виховання місцевим гуру.

Потім Шивананда ступив на стежку ченця, відмовився від інтимної близькості, їжі зі спеціями і навіть молока, масла і фруктів, вважаючи їх занадто "вишуканою їжею". До того ж, він спить на підлозі, при цьому підкладаючи собі під голову дерев'яний брусок.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, що вчені вважають, що група крові впливає на тривалість життя людини. Надані дані наукового дослідження свідчать про те, що набори антитіл, еритроцитів і антигенів визначають, які шанси людини дожити до глибокої старості.

Як повідомляв портал Знай.ua, відомо 7 міфів про здоров'я дітей, які псують життя батькам.

Також портал Знай.ua писав, що відомий американський дослідник Ден Бюттнер об'їздив весь світ і з'ясував, які звички і життєві принципи у людей, яким більше 100 років.