Соцмережі Facebook і Telegram можуть бути заблоковані в Росії найближчим часом. Про це заявив спецпредставник президента Росії з інформаційних технологій Дмитро Пєсков.

За його словами, якщо кріптовалюти соцмереж LIBRA і GRAM не зможе контролювати російська влада, росіяни можуть залишитися без Facebook і Telegram. До того ж, соцмережі все ще відмовляються надавати ФСБ особисті дані користувачів.

"Якщо LIBRA запрацює безконтрольно, імовірність сценарію відключення не тільки в Росії, але і у всіх країнах істотно збільшаться, або якщо GRAM запрацює. Але це на щастя залежить не від російського уряду, а від американського", – заявив Пєсков.

Раніше французький уряд натякнуло на блокування LIBRA як "загрозу грошового суверенітету Франції".

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як відомо, раніше в інтерв'ю Марк Цукерберг заявив, що Facebook помітили втручання Росії у вибори в США та інших країнах.

Нагадаємо, Facebook забанив цілу країну, користувачі у шоці.

Як повідомляв портал Знай.uа, Facebook створив сервіс для самотніх сердець.

Також портал Знай.ua писав, у Росії хотіли оштрафувати Путіна, але бояться вимовити прізвище.