Життя засновника порталу WikiLeaks Джуліана Ассанжа висить на волосині. Про це повідомляють понад 60 лікарів.

Медики запевняють, що він знаходиться в небезпеці і потребує швидкої медичної та психологічної допомоги. Зазначається, що відповідний лист медики з восьми країн направили главі МВС Великобританії Прити Пателл.

Лікарі в листі вказують, що Ассанжа варто перевести з в'язниці для особливо небезпечних злочинців Белмарш в клініку університету. Крім того, в заяві зазначають, що існують реальні побоювання" щодо того, що у в'язниці він "може померти".

Джуліан Ассанж, фото: РБК
Джуліан Ассанж, фото: РБК

"З медичної точки зору, ситуація невідкладна. Не можна втрачати час", - стверджують медики.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, лікарі висловлюють сумніви, що 48-річний Ассанж зможе брати участь у слуханнях за запитом США про його екстрадицію. І причиною знову називається його стан здоров'я.

Медики зробили відповідні висновки на основі звіту спецпредставника ООН з розслідування катувань та свідченнях очевидців, які були присутні на судових слуханнях 21 жовтня.

Нагадаємо, Ассанжа можуть стратити в катівнях Трампа.

Як повідомляв Знай. ua, найлютіший ворог уряду США знову в безпеці.

Також Знай. ua писав, що засновника WikiLeaks Ассанжа схопили в Лондоні.