У Російської Федерації дуже гостро зустріли новину про те, що компанії "Газпром", швидше за все, доведеться віддавати Україні боржок в натуральному вигляді — передачею газу. Після газових воєн з українським "Нафтогазом" російська сторона побачила реальність - у компанії, яку путінська команда перетворила на зброю шантажу, все дуже погано.

Так, з гнівною заявою про "Газпром" виступив відомий російський блогер у Telegram-каналі "Майстер пера".

Нафтогаз України, 112 UA
Нафтогаз України, 112 UA

Українська столиця і Москва обговорили можливість того, що Росія погашатиме борги прямими поставками газу. Відомо, що мова йде про три мільярди американських доларів, які Газпром зобов'язав виплатити українцям Стокгольмський арбітраж.

Газпром, BBC
Газпром, BBC

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Висока ймовірність, що Кремль погодиться на такий сценарій, щоб уникнути примусової конфіскації активів Газпрому на користь України по всьому світу.

"Чи російський ще Газпром або вже український? Судячи з того, що міністр Новак практично погодив у Відні виплату Україні 3 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу (віддавати вирішено газом), а Україна виставляє новий позов на 12,5 млрд (який не може бути врегульований у досудовому порядку), справа йде до національної ганьби національного надбання", - резюмував блогер.

За його словами, незабаром претензії українців та інших клієнтів і партнерів "Газпрому" можуть досягти суми досить мізерною капіталізації корпорації - 100 мільярдів доларів.

"Як би не довелося міністру Новаку в осяжному майбутньому торгуватися з опонентами з приводу ямальських газових родовищ у формулі гібридної оплати по програним арбітражу", - передрік "Майстер пера" сумне майбутнє "Газпрому".

Нагадаємо, "Потрібно знайти гроші Кремля": в ОПЗЖ повідомили про стеження СБУ на замовленням Офісу президента.

Як повідомляв Знай.uа опалювальний сезон в Україні: у Міненерго розповіли, що робитиме Україна без російського газу.

Знай.uа писав, Росія наважилася ставити абсурдні умови Україні з транзиту газу: "Продовжимо, якщо...".