У Сполучених Штатах Америки фахівці з Університету Дьюка змогли реанімувати серце після смерті донора. Про це повідомляє The Daily Mail.

Вчені оживили мертве серце

Так, життєво важливий людський орган, серце, було взято від мертвого донора. Медики відновили приплив крові до цього органу, а також додали туди кисень і електроліти. Серце "ожило", і потім його успішно пересадили іншій людині.

Слід зазначити, що цей орган вдається зберегти живим протягом 6 годин після вилучення з донора. У результаті успішного завершення цієї операції кількість донорських органів найближчим часом можна буде збільшити.

Також медики тримають в секреті інформацію про те, у кого було вилучено серце і кому воно було пересаджено.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Наголошується, що перша пересадка серця була здійснена ще у 1967 році в Південній Африці. Через рік лікарі з Стенфордського університету провели першу трансплантацію в Америку.

Нагадаємо, що вчені Університетського центру загальної медицини і охорони громадського здоров'я Лозанни, що в Швейцарії, досліджували розвиток серцевої недостатності.

Як повідомляв портал Знай.ua, при перших симптомах застуди більшість воліє самолікування, а не звернення до лікарів. І це перша груба помилка, яку не слід допускати.

Також портал Знай.ua писав, що насправді діти успадковують від своїх батьків.