Генеральний прокурор Ізраїлю офіційно пред'явив звинувачення прем'єр-міністру Біньяміну Нетаньяху за трьома кримінальними справами. Звинувачення було пред'явлено після того, як Нетаньяху оголосив про рішення відкликати з кнесету свій запит про надання йому парламентської недоторканності.

Про це повідомляє видання Іndependent. Зазначається, що драматичний для Нетаньяху розвиток подій відбувається, коли прем'єр Ізраїлю знаходиться у Вашингтоні у зв'язку із запуском довгоочікуваного мирного плану Дональда Трампа по Близькому Сходу, який, згідно з витоками інформації в ЗМІ, стане найбільш проізраїльською мирною пропозицією на сьогоднішній день.

Рішення про пред'явлення звинувачення відкриває двері для продовження судового розгляду незадовго перед виборами, які мають пройти в Ізраїлі 2 березня.

Біньяміну Нетаньяху , який є найстарішим прем'єр-міністром Ізраїлю, звинуватили в в шахрайстві, зловживанні довірою і хабарництві за трьома окремими кримінальними справами.

Нетаньяху заперечує будь-які правопорушення і неодноразово називав судовий розгляд "політичним полюванням на відьом".

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Спочатку він шукав імунітету від судового розгляду, але передумав, коли стало ясно, що парламент Ізраїлю, який Кнесет збере у вівторок для обговорення, в кінцевому підсумку відхилить його прохання.

Якби це сталося, то завдало б удару прем'єр-міністру, коли він обговорював мирну угоду з президентом Трампом.

Сам Нетаньяху написав в Facebook:

"У цей фатальний час для народу Ізраїлю, коли я перебуваю в Сполучених Штатах з історичною місією з розробки постійних кордонів Ізраїлю та забезпечення нашої безпеки на майбутні десятиліття, очікується, що Кнесет збереться, щоб почати ще одну циркову увиставу щодо позбавлення імунітету".

Він додав, що, оскільки йому "не дали належного судового розгляду ... я вирішив не допустити продовження цієї брудної гри".

Головний суперник Нетаньяху на виборах, Бенні Ганц, який очолює центристський альянс "Синій і Білий", заявив, що "Нетаньяху постане перед судом - ми повинні йти вперед".

"Ніхто не може керувати країною і одночасно відповідати за трьома серйозними кримінальними звинуваченнями у хабарництві, шахрайстві і зловживанні довірою", - додав пан Ганц.

Видання зазначає, що два ізраїльські лідери борються за прем'єрство після того, як обидва не змогли сформувати правлячу коаліцію після двох загальних виборів в 2019 році.

Нагадаємо, 24 січня Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу

Як повідомляв портал Знай.ua, Нетаньяху був одним з небагатьох світових лідерів, які приїхали до Путіна на військовий парад 9 травня. І це був потужний сигнал лояльності та готовності до діалогу.