Недалеко від ізраїльського Єрусалиму вчені виявили монументальний храмовий комплекс, якого, згідно з Біблією, не повинно існувати. Вперше заговорили про знахідку у 2019 році, археологи стверджували, що цьому комплексу понад 3 тисячі років, проте у головній книзі християнства немає жодної згадки про нього, а це викликає багато запитань, пише vchaspik.ua.

На офіційному сайті Тель-Авівського університету оприлюднили деякі подробиці щодо цікавої знахідки вчених. Експерти з'ясували, що цей храмовий комплекс був зведений в проміжку між 11 і 10 століттями до нашої ери. А ось якщо вірити Біблії – такого просто не могло бути. Річ у тім, що у святому письмі мовиться, що в Юдеї в той час існував тільки один храм – Храм Соломона.

Розкопки храму, svidok.online
Розкопки храму, svidok.online

Разом з тим, дослідники впевнені, що їхня знахідка існувала саме в зазначений період, але вони не можуть пояснити, чому в Біблії немає згадок про цей комплекс. Більше того, знайдений храм ставить під сумнів уявлення про релігію в Ізраїлі, цілком може бути, що людство помилялося багато століть щодо витоків та обставин виникнення християнства.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, археологи знайшли закляття в 3000-річному саркофазі староєгипетського жерця.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що під християнським собором виявили стіну з людських кісток, жахливій знахідці понад 300 років.

Також портал "Знай.ua" писав, що у тропічних джунглях знайдено доісторичний хижак, якого світ ще не бачив.