Європейський континент ще починаючи з 2019 року відчув на собі наслідки зміни клімату. Так, у Британії з січня 2019 року було дуже "тепло", доходило до 19° C. Повені, посуха та екстрім-спека - головні сигнали зміни клімату. Вчені у всю кричать, що ці гості приходитимуть частіше.

Про це стало відомо завдяки дослідженню експертів з екології, підсумки якого опублікувало видання worldatlas.

Зміни клімату, фото: gettyimages
Зміни клімату, фото: gettyimages

Що змінюється в європейській екосистемі?

За словами вчених, підвищення температури спричинить за собою зниження рівня води в Арктичному морі, а в Гренландії стане менше льоду і менше районів вічної мерзлоти. Живі організми, що мешкають в Арктиці потрапили під загрозу зникнення. Регіони з лісовою місцевістю зустрінуться з активним ростом лісових смуг, однак рівень лісових шкідників може значно зрости.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще

Зимовий сезон стане небезпечніше, гірські райони відчуватимуть вплив високих температур, змушуючи флору і фауну мігрувати на висоти, піддаючи небезпеці їх види. У середземноморському регіоні буде більше посух, лісових пожеж і дощів.

Зміни клімату, фото: gettyimages
Зміни клімату, фото: gettyimages

Як змінитися туристична картина в Європі?

Кліматологи вважають, що в лісових місцевостях збільшиться різноманітність культур, а також їх просто стане більше. Це спричинить за собою зниження енерговитрат, тому що буде менше потреби в опаленні і, як правило, з'явиться можливість для активного літнього туризму. Підвищення температур може позначитися на гірськолижних курортах.

Багато ускладнень можуть виникнути в Середземноморському регіоні, особливо в умовах конкуренції за воду. Для сільського господарства потрібно більше води, що призведе до зменшення врожаю і різним труднощам, пов'язаним з тваринництвом. Незважаючи на те, що в регіонах Середземномор'я може бути більше туризму протягом року, літній період, ймовірно, буде значно знижуватися за екстремальних температур.

Зміни клімату, фото: gettyimages
Зміни клімату, фото: gettyimages

Що потрібно змінювати людям просто зараз?

Вчені в один голос твердять, що необхідно підвищувати обізнаність як на глобальному, так і на місцевому рівні. Потрібно створювати ефективні стратегії адаптації, які включатимуть різні інноваційні процеси мислення про зміну клімату. Зміни починаються з життя сім'ї та виховання.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в багатовікових льодах Норвегії розкопали головну зброю найжорстокішого народу в історії людства.

Як повідомляв Знай.uа амазонські джунглі знищать планету? Вчені зробили невтішні прогнози.

Знай.uа писав, глобальне потепління залишить відпочиваючих без пляжів, скільки райських куточків зникне.