Власник похоронного бюро в Брукліні Пет Мармо розповів про ситуацію з померлими від коронавірусу.

Джерело: американське новинне агентство Associated Press.

"Кожна людина тут – це не тіло. Це чийсь батько, чиясь мати, чиясь бабуся. Це не тіла. Це – люди", - сказав він.

Компанія, що належить Мармо, як і багато похоронних бюро в Нью-Йорку, намагаються впоратися з раптовою кризою, яка виникла в результаті спалаху коронавірусу.

Пет Мармо, Associated Press

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Його телефони просто розриваються від вхідних дзвінків. На початку кожної розмови Мармо заздалегідь вибачається перед родичами покійного та просить їх наполягати на тому, щоб лікарня не видавала тіло як можна довше. Звичайне завантаження його похоронної контори не перевищує 40 – 60 випадків на день, проте вранці четверга чоловікові довелося готуватися до похорон відразу 185 осіб.

"Це НП. Нам потрібна допомога", - волає Мармо.

Власники похоронних бюро зіткнулися з двома проблемами: перевантажені лікарні намагаються позбавитися від тіл, а також кладовища та крематорії заброньовані як мінімум на тиждень вперед, іноді – на два тижні.

На даний момент в підвалі бюро зберігаються 20 забальзамованих тіл. Ще дюжина небіжчиків покладені в кімнаті. Обидва приміщення охолоджуються кондиціонерами.

Згідно з його даними, понад 60% покійних померли від коронавірусу.

Нью-йоркські лікарні використовують для зберігання померлих пацієнтів вантажні рефрижератори, і Мармо тепер намагається зробити щось подібне. Поки що йому вдалося знайти лише одну вантажну компанію, яка може здати йому в оренду рефрижератор за 6 тисяч доларів на місяць. Однак, в основному йому відмовляють.

Також Мармо сподівається, що міське агентство з охорони навколишнього середовища тимчасово послабить вимоги щодо обмеження часу роботи крематоріїв, що дозволило б полегшити це положення.

"Мені потрібна допомога. Можливо, вони дадуть мені рефрижератор, чи допоможуть мені поставити причеп-рефрижератор, в якому можна було б зберігати тіла", - сказав власник бюро.

Тіло померлого, Associated Press

Директор похоронного бюро в Квінсі Патрік Кернс сказав, що міська похоронна галузь ніколи не стикалася ні з чим подібним. Навіть в результаті теракту 11 вересня 2001 року такого потоку померлих не було.

Компанія Кернса знаходиться всього в декількох хвилинах від лікарні в Элмхерсті – районі, який став головним епіцентром спалаху коронавірусу в Нью-Йорку. У першій половині березня в чотирьох похоронних бюро Кернса, було проведено 15 служб. Після 15 березня ця кількість зросла до 40.

В результаті, Кернсу довелося переобладнати невеликий похоронний зал в імпровізований морг.

Різкий сплеск смертей збігся з жорсткою забороною на масові зібрання людей.

На одному з кладовищ в Квінсі родичам покійних не дозволяють виходити з автомобілів, звідки вони стежать за похованням. На кладовищі в Бронксі встановили повну заборону на прийом відвідувачів – директор похоронного бюро довелося робити фотографії могили, щоб відправити їх скорботним близьким.

"Весь процес похорон перетворився у свого роду ізоляцію, не пропонуючи жодної підтримки скорботним родичам померлих людей", - сказав президент кладовища Мэпл-Грув в Квінсі Бонні Діксон.

Співробітниця похоронного бюро в Бронксі Джекі Маккуейд страждає від того, що їй доводиться відмовляти родичам померлих у присутності на похороні.

Один з цвинтарів, з яким вона працює, заборонив вхід для сімей і друзів покійних.

"Ми б зійшли з розуму, якби це сталося з кимось із наших близьких. Ми приносимо погані новини на тлі сумної ситуації", - сказала вона.

Тіла померлих, Associated Press

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що гравець Челсі Каллум Хадсон-Одои розповів про боротьбу з коронавірусом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні вже зареєстровано більше тисячі випадків захворювання на коронавірус.

Також "Знай.ua" писав, як виглядає Нью-Йорк на карантині.