Дослідники з американської клініки Бригам Уоменс прийшли до невтішних висновків щодо кетогенної дієти. Раціон, який користується популярністю серед знаменитостей і спортсменів, не стільки допомагає організму, скільки збільшує шанси на розвиток серйозних захворювань.

Так, в ході досліджень мікрофлори кишечника і стану внутрішніх органів кількох груп людей вчені встановили, що людський організм не тільки починає використовувати жири в якості основного джерела енергії, але і "перевчає" травну систему, що в перспективі може призвести до анорексії і збоїв у роботі органів травлення, повідомляє Science Alert.

Крім різкої втрати ваги кетогенна дієта здатна викликати критичні коливання рівня глюкози в крові, що може призвести до розвитку серйозних захворювань, пов'язаних з підшлунковою залозою, аж до діабету. Вчені відзначають, що дана дієта хороша, якщо дотримуватися її протягом короткого періоду часу – від двох тижнів до місяця, – але постійне перебування в "низьковуглеводному" стресі організм може не витримати.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Раніше повідомлялося, що дієтологи розповіли всю правду про пластівці і вівсянку. Всі ми знаємо, що снідати необхідно, адже це найважливіший прийом їжі за весь день. Разом зі сніданком наш організм отримує з ранку необхідну енергію для продуктивної діяльності. Проте, багато людей навіть не здогадуються, що снідають досить шкідливими продуктами, які зовсім не слід їсти вранці.

Так, дієтологи заявили, що всім відомі кукурудзяні пластівці є відмінним сніданком лише в рекламних роликах, а на ділі вони позбавлені великої кількості клітковини, постачаючи організм лише вуглеводами і цукром. Також не варто їсти зранку заварну вівсянку, так як вона, як і пластівці, не містить достатньо клітковини, лише заповнюючи порожнечу в шлунку нейтральною масою.

Нагадаємо, любителів фаст-фуду порівняли з наркозалежними.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що експерти назвали три несподіваних продукти, які продовжують життя.

Також портал "Знай.uа" писав, що дієтологи назвали 10 продуктів, які категорично не можна їсти на вечерю.