Музика володіє снодійною дією і здатна вирішити ваші проблеми зі сном.

Дослідники з Університету Шеффілда встановили, що багато людей використовують музику для того, щоб заснути, повідомляє Medical Xpress.

Медики провели перше онлайн-опитування, метою якого було встановити, як часто люди слухають музику в ліжку, щоб викликати сон.

Нестача сну — поширена проблема в наші дні, яка спричиняє серйозні фізичні та економічні наслідки. На думку деяких експертiв, музика не має таких побічних ефектів, як фармацевтичні препарати, і дешевше сама по собі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Онлайн-анкета включала питання, які оцінювали музикальність, звички сну і відверті відповіді про те, чому музика допомагає виспатися.

В опитуванні взяли участь 651 доброволець. Виявилося, що близько 62 % учасників використовують музику в якості снодійного. Загальна кількість "заспокійлива" жанрів налічувалося чотирнадцять, добровольці перерахували 545 виконавців.

Більш того, з'ясувалося, що люди, які не страждають від порушень сну, також використовують музику в своєму повсякденному житті, щоб поліпшити якість сну.

Учасники дослідження вважають, що музика стимулює сон і блокує внутрішні або зовнішні подразники, який в іншому випадку розбудили або не дали заснути.

Дослідження ґрунтувалося на переконаннях респондентів про те, як музика допомогла їм спати, і не займалося вивченням фізіологічних і психологічних ефектів музики.

Результати наукової роботи створюють основу для подальших досліджень того, що багато людей використовують різні типи музики у впевненості, що це допомагає їм спати.

Медики вважають, що музика кількома шляхами впливає на наш сон: "слухова маска", приємні і заспокійливі асоціації і розумове відволікання.

Нагадаємо, ранні пробудження оздоровлюють і роблять людей щасливішими.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідник в області сну Пол Келлі (Paul Kelley) пропонує перенести початок робочого дня на 10 ранку.

Також "Знай.uа" писав, що життя поблизу галасливих доріг збільшує ризик виникнення депресії на дві третини.