Фізичні вправи допомагають подолати наркотичну залежність.

До такого висновку прийшли дослідники з Університету штату Іллінойс в Урбана-Шампейн, повідомляє Science Daily.

Попередні наукові роботи показали, що спортивні вправи зменшують тягу і випадки рецидивів у наркозалежних. Незважаючи на те, що механізм поки незрозумілий, вважається, що фізична активність змінює утворений зв'язок між сигналами, пов'язаними з наркотиками, і корисними відчуттями при їх прийомі, збільшив рівень пептидів в мозку.

Джонатан Свідлер, Джастін Роудс і їх колеги з Університету штату Іллінойс вирішили перевірити цю теорію, вимірявши пептидні зміни у мишей.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Мишам вводили ін'єкції кокаїну протягом чотирьох днів і утримували в спеціальних камерах з характерною текстурою статі для створення асоціації ліків з цим середовищем. Потім тварин поміщали в інші клітини протягом 30 днів, у деяких з яких було встановлено бігове колесо.

Дослідники виявили, що миші, які займалися на цих колесах, мали більш низькі рівні пептидів, пов'язаних з мiєлiном, речовиной, яка допомагає фіксувати спогади про місце.

Повторне поміщення в навколишнє середовище, яке пов'язане з кокаїном, відбилося на біжучих і сидячих мишах по-різному: біжать миші рідше віддавали перевагу цій зоні. Крім того, в мозку бігунів спостерігалися більш високі рівні пептидів, отриманих з гемоглобіну, деякі з яких беруть участь у передачі сигналів у клітинах мозку.

Дослідники кажуть, що їх результати допоможуть ідентифікувати біомаркери для наркотичної залежності і рецидиву.

Нагадаємо, медики запропонували лікувати психотравми клубним наркотиком.

Як повідомляв портал "Знай.uа" американські лікарі затвердили псилоцибін в якості експериментального засоби лікування резистентної депресії і дало йому статус "проривний терапії".

Також "Знай.uа" писав, що вживання марихуани, а також продуктів на її основі, змінює сприйняття болю.