Розрив у стосунках може призвести до серцево-судинних проблем.

Дослідники з Університету Ювяскюля виявили, що розставання негативно впливають на фізичну активність, що в свою чергу збільшує ризики виникнення хвороб серця, повідомляє The Medical News Today.

Чотирирічні спостереження показали, що чоловіки, які нещодавно розлучилися, рідше займаються фізичною активністю.

Жінки також починають вести малорухливий спосіб життя.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

У рамках дослідження вчені також проаналізували роль соціально-економічного становища учасників. Дослідники відзначили значне збільшення рухливості у представників вищого класу.

Учасники дослідження надали дані крокоміра у 2007 та 2011 роках. Найчастіше дослідження фізичної активності включають використання опитувальників, але, за словами вчених, "крокомір надає надійну картину загальної активності, ніж, наприклад, традиційно використовуваний запитальник".

Дослідники відзначили позитивну динаміку протягом чотирирічного спостереження. На початку дослідження у 2007 році 19 % учасників досягли рекомендованих 10 000 кроків на день. До 2011 року цей показник зріс до 25 %. Але результати також показали, що кількість ступенів варіюється в залежності від соціально-економічного становища людини.

Соціальний клас впливає на якість життя і звички людини, але важливо, щоб кожен, незалежно від його соціально-економічного становища, щодня знаходив час для фізичної активності, щоб знизити ризик хронічних захворювань, особливо серцево-судинних захворювань.

Дослідники рекомендують займатися хоча б звичайною ходьбою або прогулянками, якщо не вистачає часу на заняття або ви пригнічені розлукою, щоб серйозно приступити до спортивних вправ.

Нагадаємо, конфлікти на&nbsp, можуть призвести до порушення сну не тільки співробітників, але і у їх партнерів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" японські дослідники з Університету Кагошимы в лабораторних умовах продемонстрували заспокійливі властивості лаванди.

Також "Знай.uа" писав, що запах партнера може заспокоїти жінку, яка знаходиться в стресовій ситуації.