Нещодавно стало відомо про те, що в Азовському морі російський прикордонний катер спричиняв провокації, небезпечно маневруючи поряд з українським катером Морської охорони.

Про це стало відомо із даних прес-служби Держприкордонслужби, повідомляє PolitekA.

ДПС

Відомо, що біля Довжанської коси під час служби катер Маріупольського загону морської охорони виявив російський прикордонний сторожевий катер типу "Мангуст".

Як додали в джерелі:

Під час опитування російський екіпаж повідомив, що слідує згідно з завданням, однак після цього змінив курс та вирушив у напрямку українського катера. При цьому він здійснював небезпечні маневри і наблизився на декілька метрів до катера Держприкордонслужби

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

ДПС

Крім того, у ДПС додали, що росіянам порекомендували змінити курс, однак вони знову звернулись до небезпечного маневру, що створило небезпечні умови навігації і тільки після цього змінили напрямок руху.

ДПС

ДПС

В свою чергу, в Держприкордонслужбі вважають, що такими діями екіпаж прикордонної служби ФСБ Росії порушив вимоги Міжнародних правил попередження зіткнення суден у морі та намагався створити провокаційні дії.

В мережі одразу виникла реакція на даний інцидент.

скрін

До слова, прикордонники зайнялися відправкою в акваторію Азовського і Чорного морів загону, що складається з 270 спецназівців.

Такі заходи необхідні для здійснення контролю на морському кордоні України.

служба

Державна прикордонна служба України зробить більш потужним патрулювання в акваторії Азовського і Чорного морів, перенаправивши туди приблизно 270 спецназівців. Така інформація стала відома виданню Aif.ua від голови Держприкордонслужби України Петра Цигикала.

Так, Україна займається посиленням власної присутності в акваторії Азовського і Чорного морів. 270 осіб залишаться на службі в підрозділах акваторії. Він повідомив, що до кінця поточного року кількість особового складу спецназу Держприкордонслужби зросте до 1000 чоловік, які будуть служити по всьому периметру держави.

"Потрібно усвідомлювати, що ми зобов'язані гідно відповісти, у разі виникнення форс-мажорних ситуацій", - зазначив Цигикал.

служба

До цього також повідомлялося, що в Азовське море були спрямовані катери ВМФ, надані українській стороні США. Держдума РФ прийшла в обурення від цієї звістки, а один депутат зазначив, що кораблі виявляться надалі "музейними експонатами".

Раніше з'ясувалося, що український флот йде в Азовське море. Йдеться про посилення військово-морської присутності України в акваторії. Мета – захист національних інтересів. Таке рішення було прийнято на засіданні РНБО. Було заплановано створення корабельно-катерного угруповання ВМС, розвиток відповідної інфраструктури. До того ж, планується забезпечення підрозділів берегової бригади новими високоточними ракетами.

Нагадаємо, у Армянську, що входить у території анексованого Криму, почалася справжня паніка через те, що евакуйованих дітей вирішили повернути назад. При цьому проблему із кислотною катастрофою не усунули.

Як повідомляв Znaj.ua, російське судно "Механік Погодін", яке перебуває в українському санкційному списку, заблоковано у порту Херсона на три роки.

Також Znaj.ua писав про те, що президент України Петро Порошенко публічно попрощався з Російською Федерацією і заявив про тверді плани України щодо вступу в НАТО.