У разі, якщо скандальну методику формування ціни на електроенергію "Роттердам+" скасують, визнавши незаконною та маніпулятивною, вийде, що з кишень українців марно витягли 30 мільярдів гривень.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише відомий український журналіст Олександр Дубинський.

Отже, виходить, що за фактом за схемою "Роттердам+" стоїть Рінат Ахметов, але формально головний бенефіціар не має до неї ніякого відношення. До того ж, рішення ухвалював не він, а НКРЕПК. Отже, компенсацію від нього українці точно не отримають.

У списку залишається український президент Петро Порошенко, який займався безпосередньо контролем голови та членів Національної комісії.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Роттердам+" - це методика, за якою формується вартість вугілля при виробництві електроенергії на українських теплових електростанціях. Формулу почали використовувати в травні 2016 року після того, як Україна перестала контролювати частину Донецького вугільного басейну внаслідок збройного конфлікту в східному регіоні. Український уряд ухвалив рішення купувати вугілля в Нідерландах на міжнародній біржі. Сюди він, у свою чергу, потрапляє з Південної Америки та Південно-Африканської Республіки.

Нагадаємо, що в українському уряді спробували пояснити, чи є у пенсіонерів, які працюють під час заслуженого відпочинку, право на субсидії на основі їх пенсії і зарплати.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", газ для населення в Україні вже найближчим часом може подорожчати у зв’язку з вимогами, які Міжнародний валютний фонд поставив перед української владою перед наданням чергового траншу допомоги.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що стала відома статистика реальних зарплат в Україні.