У п'ятницю, 9 листопада, єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Йоганнес Ган передав прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману звіт про імплементацію Угоди про асоціацію між Україною і ЄС за 2018 рік. Про це сказано в звіті Єврокомісії.

Єврокомісар бачить прогрес у реформах децентралізації, охорони здоров'я, державного управління та освіти.

"Всі завжди критикують сфери, де є недоліки, і такі сфери є. Але якщо мова йде про охорону здоров'я, децентралізацію, реформу державного управління, освіти, було досягнуто значного прогресу", - заявив Ган.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Крім того, у звіті також вказують на проведення реформ, які єврокомісар назвав особливо складними: пенсійного забезпечення, охорони здоров'я і освіти. А реформи держуправління і децентралізації, за його словами, "продовжують стабільно впроваджуватися".

У звіті Єврокомісії наголосили, що підготовка до президентських і парламентських виборів не повинна вплинути на процес реформ.

"Істотно важливо , щоб українська влада зберегла і посилила темп реформ, включаючи боротьбу проти корупції, перед президентськими і парламентськими виборами", - йдеться у звіті.

Наголошується, що в боротьбі з корупцією і судовій реформі Єврокомісія теж побачила прогрес, але вона вважає його повільним.

"Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) ініціювало 644 виробництва щодо корупції на найвищому рівні. Однак частка вироків у цих справах залишається дуже низькою, на рівні 21 справи, тоді як гігантська більшість справ заблокована в судах загальної юрисдикції в Україні. Досі жодного чиновника не було засуджено за корупцію", - зазначено в документі.

НАБУ
НАБУ

Економічна ситуація в Україні, на думку Єврокомісії, залишається стабільною, але крихкою за значні виплати за державними боргами, які чекають на Україну в найближчі роки.

"Продовження реформ в економіці і правосуддя подадуть потужний сигнал не тільки громадянам, але й внутрішнім і міжнародним інвесторам і допоможуть підтримати створення робочих місць в Україні", - підсумував єврокомісар Ган.

Також раніше наш портал повідомляв, що Україна розчарувала ЄС і втратила мільярдну фінансову допомогу.

Як повідомляв портал Знай.uа, МВФ виділить Україні 3,9 мільярда доларів: затверджена нова програма

Знай.uа писав Україну визнали найбіднішою країною Європи