З'явилася офіційна реакція Російської Федерації на обмеження, що Україна ввела для громадян країни-агресора. Про це пише Politeka.

Так, голова Ради з прав людини при президенті Росії Михайло Федотов зажадав від українського омбудсмена Людмили Денисової скасувати заборону на в'їзд в Україну чоловікам-росіянам у віці 16-60 років.

Відповідний документ із закликом з'явився на офіційному порталі російського відомства.

"Прошу Вас, шановна Людмила Леонтіївна, використовувати ваші повноваження головного захисника прав людини в Україні для перегляду цієї заборони", – йдеться у зверненні.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Прийняте київською владою рішення відверто порушує права людини, позбавляючи мільйони ні в чому не винних людей можливості відвідувати своїх родичів, здійснювати ділові поїздки, їздити на відпочинок, на лікування, на навчання, на хрестини, на поминальні служби", написав Федотов у зверненні до омбудсмана Денисової.

Варто також зауважити, що Федотов у своєму зверненні до нашого омбудсмена перекрутив інформацію про росіян, яких не будуть впускати в Україну. Адже відомо, що заборона не поширюється на людей, які прямують в Україну з поїздкою гуманітарного характеру: смерть, хвороба близьких родичів.

"От чому я переконаний, що заборона обмежує і права українських громадян, які мають у Росії родичів, друзів, ділових партнерів", – підсумував у своєму зверненні Федотов.

Раніше повідомлялося, що голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал на нараді з президентом Петром Порошенком повідомив, що на час військового стану країна не буде пропускати на свою територію росіян чоловічої статі у віці від 16 до 60 років. Вже стало відомо, що в новому розпорядженні є незначні винятки.

На нараді щодо посилення обороноздатності України виключенням назвали здійснення гуманітарної місії, як то прибуття на похорон.

Нагадаємо, Україна заборонила в'їзд ЗМІ в Крим, журналісти нічого не розуміють.

"Знай.uа" повідомляв, хто з українських депутатів проголосував проти воєнного стану.

Також ми писали про те, що слід знати кожному з нас про воєнне становище.