Українці зі своїх податків не тільки забезпечують вливання у бюджет, вони ще й утримують чималий апарат політиків та чиновників. В той час, коли за кордоном Кабмін взагалі скорочують до рекордно низької кількості людей – приміром, так, як це свого часу зробили у Швейцарії, найбагатшій державі світу.

На це звернув увагу на сторінці у Facebook юрист, блогер Михайло Шнайдер.

"Кабінет міністрів Швейцарії складається з восьми людей. Швейцарія одна з найбагатших держав світу. Кабінет міністрів України складається з двадцяти семи людей. Україна одна з найбільш бідних країн світу. Всього в нашій державі18 міністерств, в штаті яких "працюють" більше 8 тисяч людей. А тепер питання - чим взагалі займаються всі ці люди? Адже на утримання цих хлопців, щорічно витрачаються мільярди гривень. З наших з вами кишень беруть на себе їхні зарплати, премії, персональні машини, відпустки і лікування. Саме ми, утримуємо всіх цих "робітників". Мені ось дуже цікаво. Коли ж ми все-таки побачимо, результати їх "великих зусилль"? І чи побачимо взагалі ...", - додає Шнайдер.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Швейцарія – секрети успіху

У Швейцарії недавно пройшов референдум про "основний дохід" — ідею про те, що кожен громадянин повинен отримувати гарантований дохід у розмірі близько 2 500 швейцарських франків на місяць від уряду.

Попри всі стереотипи, країна також стикається з тими ж проблемами, що й інші розвинуті країни: зростаючі витрати на охорону здоров'я і пенсії, надмірні державні витрати та надмірна політизація суспільства.

Причина цього успіху однакова для будь-якої країни: високий рівень економічної свободи. Швейцарія посідає четверте місце в світі після Гонконгу, Сінгапуру та Нової Зеландії.

Це означає вільну торгівлю, верховенство права, зменшення державного втручання, зниження податкового тягаря, не надто зарегульований ринок праці, децентралізовану й підзвітну політичну систему, історично низьку інфляцію.

Ще один важливий фактор — професійна освіта, яка гарантує, що молоді люди навіть без академічних здібностей або з менш розвиненими мовними навичками можуть освоїти професію з 15 років.

Дивіться: Мільйонери з компенсаціями і клан митників

Нагадаємо, генеральним секретарем Християнсько-демократичного союзу (ХДС) було обрано голову молодіжної організації німецьких консерваторів Пауля Циміака. Як повідомляв "Знай.ua", Верховна Рада України ухвалила рішення про припинення дії Договору про дружбу з Росією. Також "Знай.ua" писав, президент Венесуели Ніколас Мадуро повідомив, що Сполучені Штати Америки збираються вчинити державний переворот в Боліваріанській Республіці.