Середня пенсія в країні зросте мінімум на 20%. Військові пенсіонери отримають надбавки до виплат, пенсії для всіх українців проіндексують, а запуск другого, накопичувального рівня пенсійної системи знову переноситься. Сайт "Сегодня" розповідає про те, яких змін очікувати пенсіонерам у 2019 р.

Пенсії ростимуть

Вже з 1 січня надбавку до пенсій отримали колишні військові. Як роз'яснив міністр соцполітики Андрій Рева, пенсії збільшать у середньому на 25%. За словами чиновника, в країні близько 550 тис. пенсіонерів-силовиків, а їх середня пенсія — 4900 грн, тому надбавка складе 1225 грн.

Не варто забувати, що в країні також заплановано щорічне підвищення пенсій, з урахуванням інфляції і зростання зарплат. Щорічне підвищення проводиться в автоматичному режимі. Як кажуть у Мінсоцполітики, підвищення буде відбуватися за єдиними підходами та складе 50% від зростання середньої зарплати плюс 50% від збільшення рівня інфляції.

В уряді зазначають, що перерахують пенсії вже з березня коли буде остаточно підрахована інфляція і зростання середньої зарплати за 2018 р.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Якщо інфляція в цьому році буде 12%, як прогнозується, то в розрахунок береться 6%. Фонд оплати праці виріс за вісім місяців на 25%, тобто в розрахунок беремо 12,5%. В сумі це 18,5%. Це означає, що зростання пенсій відбудеться в межах 20% від розмірів пенсій, які є зараз", – наголошує Рева.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд планує протягом 2019 року виділити Україні два транші на загальну суму у 2,6 млрд доларів.

Як повідомляв портал Знай.uа, МВФ висунув Україні нові вимоги: під прицілом знову пенсіонери і комуналка.

Також портал Знай.uа писав, що новим законом України про валюту передбачили заходи, які будуть вводитися в дію поступово. Все робиться з метою, щоб не нашкодити національній валюті. Після введення закону в дію, гривня залишиться єдиною валютою для розрахунків.