В японських ЗМІ активно обговорюють перемогу Володимира Зеленського на виборах в нашій країні і дивуються, як він буде протистояти Росії, яка розхитує Україну, називаючи його слабким президентом-любителем?

Передвиборна кампанія в мережі без агітації

Популярність Зеленського за кордоном пояснюється незадоволеністю існуючою політичною ситуацією, при цьому свою передвиборну кампанію він проводив виключно в інтернеті. Він говорив Порошенку: «Я - результат твоїх помилок», і реакція українців була схвальною. Результатом його дій стали 73% голосів.

Володимир Зеленський

Найскладніший опонент новообраного президента - Володимир Путін. У своій передвиборній кампанії Зеленський не визнав фактичний контроль Росії і ополченців, а також заявив про необхідності діалогу з Кремлем з метою врегулювати конфлікт.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Оголошення інформаційної війни

Ще одна стратегія, запропонована Зеленським щодо Росії, — це поширення інформації через ЗМІ, і він оголосив на своїй прес-конференції: «Я почну масштабну інформаційну війну, щоб зупинити кровопролиття». Її сенс полягає в тому, щоб протистояти російським ЗМІ, які підігрівають українську загрозу в спробі розділити народ, і зруйнувати «інформаційну стіну». У той же час в мережі вже гуляють припущення, що перемогу Зеленського організувала Росія.

Володимир Зеленський

Росія посилює тиск

Коли всі зрозуміли, що у Зеленського великі шанси на перемогу, Росія почала посилювати тиск для того, щоб перевірити реакцію. Москва оголосила про санкції, що обмежують експорт нафтопродуктів в Україні.

24 квітня була спрощена процедура отримання російського громадянства для жителів Донбасу. Український політолог Фесенко переконаний: «Розраховуючи послабити західні санкції проти Росії, Кремль намагається переманити Зеленського на свою сторону».

До того часу, поки на сході країни все не заспокоїться, Україні буде складно увійти в ЄС і НАТО, тому Росії, яка хоче перешкодити цьому, вигідно, щоб конфлікт продовжувався.

Володимир Зеленський

Зміцнити підтримку без посилення міжнаціональної ворожнечі

За час незалежності в Україні відбувалося одне і ж: нова влада, на яку покладалися великі очікування, розчаровувала і втрачала довіру.

Однак, минулі президентські вибори підкреслили відмінності між двома країнами. У Росії на виборах 2018 році політику, який міг би посунути Путіна, навіть не дозволили балотуватися. Згідно із результатами соцопитувань, проведених в Росії, 50% молоді хоче виїхати за кордон.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Володимир Зеленський прокоментував новину про те, що ЦВК нарешті офіційно визнала його перемогу на виборах.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Порошенко звернувся до свого опонента на виборах і запропонував йому скоординувати зусилля для спільної відсічі російської агресії.

Також "Знай.uа" писав, що команда новообраного президента України Володимира Зеленського хоче, щоб уряд переформатувався.