Будівля Верховної Ради України збудована ще у 1939 році за проектом архітектора Володимира Заболотного. Зараз у цьому приміщенні засідають українські депутати й вирішують надважливі для українців проблеми.

Однак всередині там справжні лабіринти. Заблукавши коридорами і переходами, ви ненароком можете опинитися взагалі у приміщенні через дорогу, пише Українська правда.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За прогнозами експертів, майже половина майбутніх народних депутатів, які пройдуть до Ради на дострокових виборах до парламенту, ніколи не працювали у цій будівлі. Тому їм доведеться вивчати приміщення, аби не заблукати.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Потрапити всередину Верховної Ради можна відразу з кількох входів: підземними переходами з будівлі комітетів ВР, що розташована на вулиці Садовій, з центральних великих дверей з боку площі Конституції, з бічних – з боку вулиці Грушевського, та із заднього входу, який веде у внутрішній дворик Ради, з якого так само можна потрапити всередину, в парламент. Дворик постійно контролює охорона.

На кожному вході у будівлю Ради вас зустрічають металеві рамки та пости охоронців, які перевіряють речі та документи гостей парламенту. На першому поверсі парламенту є два гардероби – окремо для відвідувачів та окремо для депутатів, а також книжкова крамниця.

Конференц-зала та їдальня розташовані на мінус першому поверсі. Неформально журналісти називають конференц-залу "Катрусиним кінозалом", адже до реконструкції старих приміщень у 1998 році тут знаходився кінозал.

На мінус першому поверсі розташовані ще дві стратегічно важливі кімнати - буфет, який не надто відрізняється сучасністю. Він розділений на два зали. Один – маленький, виключно для депутатів та їхніх помічників, другий – великий загальний буфет.

На другому поверсі розташовані кулуари та сесійна зала – великий зал під куполом, де працюють депутати. Кабінет голови парламенту складається з трьох кімнат.

На третьому поверсі розташовані кабінети інших працівників Ради, а також велика зала для прийому офіційних делегацій. У відкритій частині третього поверху є ще одні кулуари. Там відбуваються виставки картин, фото, а також круглі столи за участю депутатів. На цьому поверсі також можна знайти виходи на балкони сесійної зали.

Нагадаємо, автор законопроекту про матюки Ольга Богомолець розповіла Знай.ua, де можна буде лаятися.

Раніше Знай.ua повідомляв, Зеленський призначить у Львові нового губернатора.

Також Знай.ua писав, у Зеленського зробили українцям неймовірний подарунок.