Скандал з розкраданнями в «Укроборонпрому» все ще на слуху. І поки шукають винних, і все ніяк не знайдуть, хоча кожен знає, хто за цим стоїть, назрів вже і інший кричущий випадок розкрадання бюджетних грошей, і теж у військовій сфері.

Борг у 116 мільйонів

Йтиметься про концерн «Техвоєнсервіс», який, як нам вдалося дізнатися з перевірених джерел, може припинити існування вже найближчим часом.

«Цей концерн був створений Указом міністра оборони в 2006 році. До його складу входять шість державних підприємств і одна військова частина, - розповів нам співрозмовник. - Останнім часом «Техвоєнсервіс» сильно штормить. Наприклад, з 2014 року Міністерство оборони змінило 11 керівників концерну, ні з ким з них не був підписаний трудовий контракт і вони значилися, як виконуючі обов'язки».

За словами джерела, це призвело до того, що фінансово-господарською діяльністю Концерну управляв безпосередньо підрозділ оборонного відомства Головне управління майна і ресурсів. А це пряме порушення закону!

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«В результаті у «Техвоєнсервіс» утворилися борги перед державою близько 55 мільйонів гривень. Якщо ж брати в загальному накопичених податкових зобов'язань, то «накапало» 116 мільйонів гривень при існуючих активах в 96 мільйонів», - обурився співрозмовник.

Надалі внутрішній аудит Міністерства оборони при проведенні перевірки господарської діяльності Концерну в 2018 році, рекомендував органу управління негайно провести санацію (систему заходів щодо поліпшення фінансового становища підприємства - авт.), щоб уникнути банкрутства і втрати державного майна.

З цього моменту почалася підготовка до реорганізації Концерну шляхом виділення структурних підрозділів в окремі юридичні особи.

Майно, права та обов'язки передаються на підставі розподільчого балансу. Згідно із законом юридична особа зобов'язана публічно повідомити всі зацікавлені сторони про початок реорганізації, а також про наявність податкового боргу та майна переданого у податкову заставу. При цьому слід подати до податкової план реорганізації. Після вивчення плану реорганізації податковий орган може запропонувати свій варіант розподілу податкових зобов'язань між реорганізовується і виділеним платником податків.

Але орган управління Концерном в особі Головного управління майна і ресурсів оборонного відомства приймає незаконне рішення про передачу державного майна, що перебуває на балансі Концерну новоствореним державним підприємствам. Позбавивши, таким чином, Концерн оборотних і необоротних активів та залишивши всі зобов'язання.

«Фактично умисні дії керуючого органу та ТВО Генерального директора Концерну привели до банкрутства підприємства і несплаті податків у розмірі 55 млн гривень, не виплаті заборгованостей по заробітній платі та непогашення кредиторської заборгованості», - резюмував наш співрозмовник.

Встигнути до зміни міністра

І ось зараз ситуація з Концерном така, що його можуть закрити з дня на день. Пояснення знайдуть в тому, що вже довгий період часу в «Техвоєнсервіс» не надходили державні замовлення від Міністерства оборони і Генштабу по ремонту автомобільної техніки. Хоча це основний профіль Концерну. Ймовірно, це робиться спеціально, щоб вийти з-під впливу Концерну і перемкнути всі схеми на новостворені державні підприємства.

При тому все це хочуть встигнути зробити до призначення нового голови Міноборони. Так як ні в кого не викликає сумнівів, що Степан Полторак не всидить у своєму кріслі після зміни уряду.

Нагадаємо, раніше соратника Порошенка засікли на відомому курорті в компанії соковитою блондинки.

Також Знай.uа писав, що у Зеленського планують зробити нечуване з депутатами.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що фатальна помилка дозволить Гримчаку спокійно вийти на свободу: суд засудив іншої людини.