У Європейському парламенті дев’ятого скликання депутати створили неформальну групу "друзів європейської України".

Створили таку неформальну групу підтримки 50 євродепутатів з шести фракцій Європарламенту. Своїми головними цілями "друзі європейської України" називають політичну підтримку нашої держави та сприяння її економічній інтеграції в ЄС.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

24 вересня у Брюсселі відбулося установче засідання групи. Вів засідання євродепутат з фракції "Оновити Європу" Пятрас Ауштрявічюс. Він оголосив, що увійти до цієї неформальної групи захотіли 50 євродепутатів з шести фракцій Європарламенту.

На установчому засіданні групи "Друзів європейської України" було також названо основні цілі неформального об'єднання. Це - політична підтримка України та економічна інтеграція країни до ЄС.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Ми повинні все зробити, щоб питання України завжди було на порядку денному, щоб ніхто не сказав, що це другорядне питання", — зазначив литовський політик.

Пятрас Ауштрявічюс

На установче засідання завітали й народні депутати України, зокрема голова комітету з питань інтеграції з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе з "Європейської солідарності", перший заступник голови цього комітету Вадим Галайчук і заступниця голови комітету Марія Мезенцева (обидва входять до "Слуги народу").

Євродепутати засипали українських колег цілою низкою запитань щодо останніх подій в Україні. Найбільше їх цікавили деталі скандалу з "формулою Штайнмаєра", ситуація довкола колишньої очільниці Нацбанку Валерії Гонтаревої, а також відкриття кримінальної справи щодо голови Верховної Ради попереднього скликання Андрія Парубія, якого запідозрили в тому, що він нібито рганізував заворушення 2 травня 2014 року в Одесі. Це провадження Сандра Калнієте назвала "дуже дуже тривожними".

Також євродепутатів цікавило, чого чекати від нового виборчого законодавства в Україні після того, як Зеленський ветував виборчий кодекс, ухвалений влітку. Це запитання задав українським депутатам постійний доповідач Європарламенту щодо України Міхаель Ґалер.

Засідання євродепутатів, що входять до групи друзів України у Брюсселі

Нагадаємо, Європейський парламент підтримав резолюцію, яка стосується українських політв'язнів в Росії

Як повідомляв портал Знай.ua, експерт пояснив, чому Пентагон зацікавлений у виділенні Україні військової допомоги

Також Знай.ua писав, у США оголосили про імпічмент Трампу через секретну розмову із Зеленським