Офіс президента України Володимира Зеленського передасть на приватизацію 5 підприємств, які належать Державному управлінню справами. На черзі стоять ще 9. Про це на брифінгу у понеділок, 28 жовтня, повідомила заступник голови ОП Юлія Ковалів.

Вона розповіла, що першим піде саме президентське майно. Потім черга за Кабміном.

"Приватизаційний процес ми починаємо з себе. Наступним буде йти уряд. Президент вересневим указом доручив перші 500 підприємств передати на малу приватизацію вже до кінця року. Зараз в уряді ця робота триває", – повідомила заступник голови.

Віддадуть:

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще
  • Готель "Дніпро";
  • Державне підприємство "Чайка";
  • Державне підприємство "Центрсервис";
  • "Технобуд";
  • "Українські телекомунікаційні мережі".

"У нас в ДУС був майже аграрний холдинг, який виробляв сільськогосподарську продукцію – "Чайка". Також "Центрсервис" займався комерційною нерухомістю. Інші підприємства також здавали в оренду нерухомість", – розповіла Юлія.

Далі у Фонд держмайна будуть віддані ще 9 об'єктів. На даний момент там йде інвентаризація, підготовчі роботи, а деякі об'єкти заблоковані в судах.

Ще приватизують:

  • Готель "Україна";
  • Комплекс "Пуща-Водиця";
  • "Конча Заспа";
  • Лікеро-горілчаний завод.

"Також інші підприємства протягом трьох-чотирьох місяців безпосередньо будуть передані на приватизацію", – повідомила заступник голови ОП.

До того ж, Ковалів нагадала, що в Законі про приватизацію є чіткий список майна, яке не передано в приватні руки, а саме об'єкти критичної інфраструктури, підприємства оборонного комплексу, Національний мовник, підприємства соціальної та культурної інфраструктури.

"На сьогодні у нас близько 3600 державних компаній, з яких 1260 в стадії ліквідації або мають бути ліквідовані. Частина знаходиться на окупованій території і не буде приватизуватися до повернення. Уряд планує в наступні 2-3 роки більше 1000 компаній передати на приватизацію. Що стосується стратегічних підприємств, то уряд протягом 2-3 місяців має внести в парламент перелік тих компаній, де держава залишить за собою контрольний пакет акцій", – уклала вона.

Брифінг заступника керівника Офісу Президента України Юлії Ковалів щодо приватизації об'єктів державної власності.

Брифінг заступника керівника Офісу Президента України Юлії Ковалів щодо приватизації об'єктів державної власності.

Geplaatst door Офіс Президента України op Maandag 28 oktober 2019

Нагадаємо, що міністр економічного розвитку Тимофій Милованов не зміг назвати фінансові показники компанії, яка була піддана процедурі приватизації.

Як повідомляв портал Знай.ua, ключовим завданням нової влади для залучення потоку інвестицій в країну є велика приватизація. Повернення у державну власність раніше проданих підприємств, таких як "Укртелеком", спричинить зворотний процес - скорочення інвестицій.

Також портал Знай.ua писав, що заявивши про реприватизацію телекомунікаційної компанії "Укртелеком", Фонд державного майна України проявив політичну недалекоглядність, оскільки це завдасть удару по великій приватизації, запланований на 2020 рік.