14 листопада, четвер, Верховна Рада України у другому читанні і в цілому ухвалила законопроєкт №2144 "Про внесення змін до Бюджетний кодекс України". За прийняття закону проголосувало 282 нардепи.

У Бюджетний кодекс України та інші закони будуть внесені наступні зміни щодо:

  • визначення джерелом доходу держбюджету плати за сертифікацією оператора системи передачі електроенергії, оператора газотранспортної системи у зв'язку з ринком електроенергії, який ввели 1 серпня 2019 року;
  • визначення джерелами фінансування бюджету залишків бюджетних коштів, які надійшли від бюджетних установ або надходжень від спеціального фонду бюджету, щоб використовувати ці залишки бюджету попереднього звітного періоду надалі за цільовим призначенням.

Верховна Рада, Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
Верховна Рада, Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України

Закон №2144 торкнувся і теми освіти. Згідно із законом "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України", на законодавчому рівні хочуть регулювати держзамовлення у приватних вишах і підвищення кваліфікації педагогів.

Цей закон також стосується врегулювання питання фінансового забезпечення освітніх установ, які не привели установчі документи в необхідні терміни.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Документ регулює і ряд наступних питань. Один з них - недостатнє надходження бюджетних коштів на дошкільну освіту та культуру і міст районного значення. Це питання взаємовідносин місцевих бюджетів буде регулюватися.

Верховна Рада, Кореспондент
Верховна Рада, Кореспондент

У законі прописано, скільки виділять з бюджету на підтримку сільгосп-виробників - це не більше 1% випуску сільськогосподарської продукції з опорою на розмір фактичного освоєння коштів, щоб направити їх і в інші області агропромисловості. У 2018 році в бюджеті України виділили 5,3 млрд гривень, за фактом з них використовували 4,2 млрд.

Нагадаємо, раніше в Україні перерахують пенсії і зарплати: скільки в 2020 році виділять грошей з бюджету.

Також Знай.uа писав, скільки буде коштувати гектар української землі: в Мінекономіки назвали точну ціну.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Мінсоцполітики зменшить виплати при народженні дитини: хто залишиться без допомоги.