Україні потрібно виконати ряд умов, аби отримати черговий валютний транш від Міжнародного валютного фонду.

Про це заявила перша заступниця голови Нацбанку України Катерина Рожкова в інтерв'ю порталу "Мінфін".

Перш за все, Україна повинна ухвалити зміни до законопроєкту про ринок землі та проєкту закону №2571 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо окремих питань функціонування банківської системи", який пропонує зробити неможливим повернення націоналізованого банку попереднім власникам.

МВФ, газета День
МВФ, газета День

"Зрозуміло, що цього року часу в нас уже немає – питання відкладається на наступний рік. Чи є перенесення чимось страшним? Відповідь – ні. Українська економіка виглядає найкращим чином за останні "надцять" років. Усі параметри на відмінному рівні: інфляція, резерви, співвідношення держборгу до ВВП. Міжнародні інвестори дуже уважно дивляться на ці показники. І чим вони кращі, тим дешевше ми можемо позичати гроші. Це означає, що Міністерство фінансів менше витрачає на обслуговування держборгу і дефіцит держбюджету не зростає", – сказала Рожкова.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Перша заступниця голови Нацбанку України заявила, що транш від МВФ стане важливим сигналом для інвесторів для того, щоб вони вкладали гроші в країну.

Катерина Рожкова
Катерина Рожкова

"Це якір для реформ, сигнал для інвесторів. МВФ у післякризових країнах – це як знак якості. Якщо країну кредитує Фонд, значить, вона рухається правильним шляхом, її можна кредитувати, інвестувати в її боргові папери. Далі повинні слідувати реформи, завдяки яким у країну прийдуть прямі іноземні інвестиції. А це вже дасть зростання економіки, робочих місць", – сказала заступниця голови НБУ.

Зазначимо, що 7 грудня 2019 року Україна і Міжнародний валютний фонд домовилися про нову програму співпраці терміном на три роки в розмірі 4 млрд спеціальних прав запозичення (приблизно $5,5 млрд).

Нагадаємо, народний депутат від президентської фракції "Слуга народу" Олексій Устенко потрапив у гучний скандал. Він заявив, що Україна нібито сама спровокувала анексію Криму, "прийнявши" у 2014 році закон про мову.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Путіна зробили "реверанс" Зеленському: мир на Донбасі, формула Штайнмайєра та інші "обіцянки" Лаврова.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.