В середині січня Кабмін зареєстрував у Раді два законопроекти, що покликані змінити принципи формування зарплат бюджетників.
Через зміну принципів формування тарифних ставок та посадових окладів.
До того ж, з їх назв, можна виявити, що законопроекти №2720 і №2721 повинні створити передумови для підвищення прожиткового мінімуму.
Два проекти подав Кабінет міністрів України.


Якщо законопроекти приймуть, то зарплати чиновників будуть прив'язані не до прожиткового мінімуму, а до мінімальної зарплати.

Зокрема, передбачається внесення відповідних змін до чинних законів, якими регулюються зарплати посадових осіб. Коефіцієнти, за якими розраховуються зарплати, при цьому не змінюються. Але якщо раніше посадовий оклад чиновника становив n-ну кількість прожиткових мінімумів, то тепер - така ж кількість мінімальних посадових окладів, або n / 2 мінімальних зарплат.

Звідси також можна дізнатися і те, що якщо законопроект приймуть, зміняться також і посадові оклади керівників і членів Рахункової палати, Державного бюро розслідувань, Нацкомісій та інших органів влади.

Так, оклади голови Рахункової палати і голови Госбюро розслідувань зараз становлять 63 060 грн, після зміни системи розрахунку вони виростуть до 70 845 грн. Оклад голови НКРЕКУ зараз дорівнює 105 100 грн, а може вирости до 118 075 грн.

Нагадаємо, раніше кабінет міністрів звільнив очільника АТ "Укрзалізниця" Євгена Кравцова.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще


Як повідомляв портал "Знай.ua", команда Зеленського була в шоці від рішення Білого дому припинити військову допомогу Україні


Також "Знай.ua" писав, що подання Кабміну щодо звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА, що стало однією з найгучніших подій вересня, й досі залишається однією з актуальних тем для обговорень серед киян.