Життя заступника голови Офісу президента України Юлії Ковалів далеко не таке ідеальне, як вона намагається показати всім. Деякі факти з її біографії або не сходяться, або просто приховуються від публіки. Про це повідомив генерал майор податкової поліції України Юрій Атаманюк у Telegram.

Юлія Ковалів

Так, за офіційною біографією, Ковалів закінчила Школу Кеннеді в Гарвардському університеті, однак журналісти не змогли відшукати у списку випускників ім'я заступника голови ОП.

У 2007 році (у 22 року) Ковалів стала фінансовим директором ТОВ "Газекс-Україна" (структура російського мільярдера Віктора Вексельберга). І ось вже в 2010 році там розпочалося або рейдерське захоплення, або гендиректор Дем'янюк боровся за свою посаду. В результаті, Ковалів покинула цю компанію, яка була ліквідована в 2012 році.

Також у 2010 році Ковалів стала співробітником Координаційного центру з упровадження економічних реформ, який працював при президенті Вікторі Януковичу. З 2012 по 2014 рік вона займалася розробкою принципів ринку електроенергії, просуваючи лібералізацію.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

29 листопада 2013 року після покупки холдингу UMH Group молодий олігарх Сергій Курченко запрошує Ковалів на посаду виконавчого віце-президента і члена наглядової ради.

Вже в 2014 році Кучеренко втік у Росію, компанія була передана Борису Ложкіну, а Ковалів починає співпрацювати з ним.

Юлія Ковалів

10 червня 2014 року Петро Порошенко призначив Ложкіна главою АП, а Ковалів стала членом Національної комісії з регулювання енергетики і комунальних послуг. А в грудні 2014 року Порошенко робить Ковалів вже в.о. голови цієї самої комісії.

У червні 2015 року Порошенко переводить Ковалів на посаду першого заступника міністра економічного розвитку Абромавичуса. У Кабміні її вектором діяльності була інвестиційна політика та реформування корпоративного управління держпідприємств.

У березні 2016 рік спікер Верховної Ради Гройсман оголошує Ковалів кандидатом у міністри, однак місця для неї не знайшлося.

Через місяць Юлія стає головою Наглядової ради "Нафтогазу", і в листопаді 2016 року звільняється за власним бажанням з Мінекономрозвитку.

Юлія Ковалів

Ковалів пропрацювала в "Нафтогазі" до квітня 2017 року. Але перед цим у січні 2017 року Ковалів стає головою Офісу Національного інвестиційної ради при президенті України.

Вже за правління Володимир Зеленський, у вересні 2019 року Ковалів стає заступником голови ОП (тоді ще Андрія Богдана).

Також слід відзначити і її маму Галину Федорівну Бондар, яка в 2005-2010 році була фінансовим директором ВАТ "Івано-Франківськ Газ", що належить на той час Олегу Бахматюку. З 2011 року працювала фінансовим директором Аграрного холдингу "Авангард" (власник Бахматюк). На даний момент на сайті "Авангарду" зазначений інший фінансовий директор. Бахматюк був оголошений в розшук у листопаді 2019 року, а маму вирішили подалі заховати від очей слідства. Мабуть Галина Бондар з Бахматюком в далекому 2014 році провернули одне дільце.

Скріншот, Telegram

Скріншот, Telegram

Скріншот, Telegram

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що не може вщухнути скандал, який був викликаний радою молодого народного депутата Євгена Брагара з "Слуги народу" для літньої українки Любові Павлівні Колючим.

Як повідомляв портал "Знай.ua", голова Державної податкової служби Сергій Верланов і міністр фінансів України Оксана Маркарова "кришують" великий конвертаційний центр.

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Зеленський провів нараду з представниками Кабміну, Офісу Президента, "Нафтогазу" та інших відомств, на якому обговорювалося питання зменшення сум в платіжках за теплопостачання.