Впродовж останніх кількох тижнів "під приціл" правоохоронних органів потрапили одразу 2 заступники голови КМДА Віталія Кличка. Володимир Слончак – за напад на копів, а Миколі Поворознику було висунуте звинувачення за вимагання через посередника хабаря у розмірі 125 тис доларів від забудовника, що в еквіваленті на гривні становить понад 3 млн грн. За цей час жодного нового повідомлення про хід слідства не було оприлюднено ані на офіційному сайті КМДА, ані на особистих сторінках Віталія Кличка у соцмережах. На онлайн-брифінгу, що відбувся 7 травня, мер все ж повідомив про хід справ щодо першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

У справі Поворозника - поки жодних підтверджень

Питання про те, як просувається розслідування щодо першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, за словами Віталія Кличка, поставили кияни.

"Я хочу звернутися до правоохоронних органів надати інформацію щодо розслідування. Бо досі Миколу Поворозника не викликали на допит ні в якості свідка, ні в якості звинуваченого. Не надали поки і жодних підтверджень тієї інформації, що була оприлюднена в ЗМІ. Також офіційних повідомлень щодо справи правоохоронні органи не зробили. Я вимагаю офіційної інформації щодо оприлюднених фактів або вибачень перед Поворозником. І в цій справі якомога швидше потрібно розставити всі крапки над "і": якщо винен, повинен відповідати за законом", – зазначає голова КМДА Віталій Кличко.

Міжнародний форум "Майбутнє Києва" - Віталій Кличко
Міжнародний форум "Майбутнє Києва" - Віталій Кличко

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

А що ж стосується кількості нових хворих на коронавірус, то впродовж останнього тижня кількість виявлених киян, інфікованих Covid-19, стабільно коливається від найменших до середніх показників – 20 до 60 осіб.

"Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 24 людини. Серед них 5 медиків. Захворіли 11 жінок, віком від 26 до 63 років, та 11 чоловіків, віком від 30 до 64 років, а також 2 хлопчики 12 та 13 років. До лікарень госпіталізували 8 пацієнтів", – повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Загалом, в столиці зареєстровано 1675 випадків інфікування коронавірусом, серед них – 29 людей померли.

В столиці поступово вводиться перший етап послаблення обмежень. Станом на 7 травня, у Києві почали працювати 10 ринків.

Кияни вимагають запустити транспорт: "Реальність показала, що ви відірвані від людей"

Нещодавнє повідомлення Віталія Кличка про те, що наземний громадський транспорт продовжить працювати на першому етапі послаблення обмежувальних заходів в обмеженому режимі до 22 травня викликала хвилю протестів серед мешканців міста. Люди буквально засипали офіційну сторінку "Кличко – мер" відповідними коментарями.

"Реальність показала, що ви відірвані від людей і їх можливостей. Ви навіть близько не орієнтуєтеся в тих можливостях, які фактично створюєте. Поставте свої службові та особисті авто і дістаньтеся на роботу хоч раз в нинішніх умовах!!! Теоретики херови!!!!!!", – обурюється киянин Олег Азалієв.

"Пане мер! А ви цікавилися тим, що більшість працівників, в тому числі і державних установ, живуть за містом?! А чи не думали ви про те, яким чином добиратися до роботи без приміського сполучення? А розроблені вами маршрути, які діють зараз, вкрай не зручні, якщо не сказати по іншому, таке враження, що розроблялися маршрути тими, хто і дня не їздив на роботу громадським транспортом!", – скаржиться мешканка столиці Тетяна Гапека.

Особливо прикра ситуація у Деснянському районі.

Скандальна надбудова на Майдані та заборона лікувати хворих з Лаври

Серед дописів є і низка інших вимог від жителів столиці.

"Прокоментуйте, будь ласка, що відбувається на Майдані? Скандальний надбудовник відновив роботи на Майдані, бо у нього з'явився дозвіл на проведення цих робіт? Чи що відбувається? Поясніть, будь ласка", – пише киянка Марія Зеленюк.

Висловлюються кияни і щодо медобслуговування.

"Шановний. Ви один раз інкогніто поспостерігайте за цим потворність прийому в лікарню або попросіть когось зняти так просто для дом. відео. Я ВЧОРА ПІСЛЯ ВСІХ приниженням образи і * ПРОЦЕДУР * ШВИДКОЇ ПРИЙНЯЛА РІШЕННЯ ПОМЕРТИ НА ДОМУ. спасибі за увагу", – обурюється мешканка Києва Тетяна Астахова.

"Закрийте Лавру, і нехай моляться Бог їм допомагає, і вони одужують. Чому лікарі повинні займатися лікуванням пацієнтів (служителів Лаври), які не поважають працю лікарів і не поважають жителів міста своєю поведінкою", – відзначає Катерина Лісанська.

Не обійшлося і без чергових комунальних колапсів.

"Коли дійде черга до Кловського узвозу? Поки тут вночі прорвало водопровід. Подачі води до цих пір немає. Потрібно мити руки - короновірус на Печерську нікуди не зникав", – пише автор одного з коментарів на сторінці мера Сергій Чернов.

Ми і надалі слідкуватимемо за розвитком подій в столиці, тож щодо останніх подій читайте на порталі Знай.ua.