Російського олігарха Алішера Усманова давно називають найближчою людиною до Володимира Путіна. Ймовірно, саме ця "тісна дружба" дає можливість безперешкодно наживати мільйонні статки і практично купатися у розкоші.


Приміром, нещодавно його яхту помітили пришвартованою у порту Сочі – якраз перед залом, де повинен був розпочатися пісенний конкурс "Нова хвиля".

За оцінками експертів, яхта "Ділбар", названа на честь матері олігарха, коштує близько 600 мільйонів доларів.


Алішер Усманов: в'язниця, бізнес та багато іншого

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще


Усманов - бізнесмен і управлінець, мільярдер, засновник і основний акціонер (48%) компанії USM Holdings (активи в гірничорудній промисловості і металургії – "Металоінвест", Байкальська гірська компанія), фігурант антикорупційного розслідування Олексія Навального.

У медіаімперію Алішера Усманова входять "Новий медіа холдинг", ВД "Коммерсант", у Алішера Бурханович є частки в девелопменті ("Химки Груп") та спорті (лондонський "Арсенал").
У 1980 році молодого Усманова разом з приятелем Насимовим (сином високопоставленого чиновника КДБ) заарештували. Алішера Усманова звинуватили у вимаганні, розкраданні і шахрайстві і засудили на 8 років позбавлення волі. Батька Алішера, Бурхана Усманова, зняли з прокурорської посади.


Відсидівши більшу частину терміну, Алішер Бурханович був звільнений в 1986 році. Пізніше, у 2000 році, з Алішера Усманова були зняті всі звинувачення. Верховний суд Узбекистану назвав справу сфабрикованою і Алішера повністю реабілітували. Сам Алішер Усманов каже, що "сидів, бо став жертвою політичних репресій".


Низка західних ЗМІ поширювала інформацію про те, що Алішер Усманов сидів у в'язниці в тому числі за звинуваченням у згвалтуванні.


Першим бізнесом було виробництво поліетиленових пакетів, в 1987 році він організував кооператив "Агропласт", пакети проводилися на базі Роменського заводу пластмас.

Займався поставками тютюну, в пізніх інтерв'ю Алішер Усманов говорив, що "перестав торгувати тютюном, щоб не завдавати шкоди здоров'ю людей".


З лютого 2000 року 15 років Алішер Усманов перебував на посаді гендиректора ТОВ "Газпромінвестхолдінг", дочірньої компанії ПАТ "Газпром", створеної в 1997 році для реалізації великих інвестиційних проектів.


Дивіться: "Я народився у заможній родині, бідність – це не про мене", - Алішер Усманов


Нагадаємо, Трамп передбачив фінал найкривавішої війни. Як повідомляв Знай.ua, на яхті мільярдера знайшли труп відомої моделі.
Також Знай.ua писав, після вбивства Захарченка з Кремля посипалися дивні заяви.