Російська прокуратура надіслала "попередження" компанії Google про неприпустимість втручання у вибори.
За даними місцевих ЗМІ, майже одночасно претензії до компанії висловили також місцевий ЦВК і "Роскомнадзор".

Відомства направили в Google офіційні листи, вказавши на неприпустимість "реклами незаконних акцій в день виборів".


Співробітники стверджують, що десятки спеціалізованих YouTube-каналів нібито "ведуть масовані акції", закликаючи порушувати закон. Як заявив посол з особливих доручень МЗС РФ Андрій Нестеренко, американські інформаційні ресурси знаходяться "в міліметрі" від порушення виборчого законодавства Росії. За його словами, Москва проінформує про це Вашингтон.


Втручання у вибори США

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще


Відомо, що у США в даний момент розслідується втручання Росії в американські вибори 2016 року, його веде спеціальна комісія і паралельно обидві палати парламенту. 12 російських розвідників за даними Міністерства юстиції США могли бути у змові щодо голосування на території Америки.


Розслідування тоді проводила команда спеціальна прокуратура під керівництвом Роберта Мюллера.

В обвинувальному висновку говориться, що ці люди працюють у двох відділах Головного управління розвідки, які активно проводили спеціальні операції з метою втрутитися у президентські вибори 2016 року.
Американська влада також називала все, що відбувалося два роки тому "крадіжкою даних".

Ще на початку липня комітет Сенату із висновками спецслужб США погодився, втім Путін і Трамп цю інформацію заперечують. У зв'язку із розслідуванням заблокували сотні акаунтів у соціальних мережах, котрі ймовірно можуть бути причетними до втручання РФ у вибори США.


Дивіться: Facebook досліджує втручання России у вибори в США


Нагадаємо, Росія уклала стратегічну угоду зі США попри санкції.
Як повідомляв Знай.ua, путінський друг-олігарх показав росіянам, як живе на їх гроші.
Також Знай.ua писав, 30 російських кораблів засікли біля берегів Японії.